Bugün elime ulaşan Phanteks marka neon LED'leri, anakartımda 5V ARGB girişi olmadığı için Xigmatek ARGB çıkışına taktım. Yarısına kadar gayet sorunsuz yanıyor, hatta modlarda falan hiçbir sıkıntı yok, ama sadece yarısı yanıyor. Daha sonra sıvı soğutmanın ARGB kontrolcüsüne taktım bu sefer çeyreği yandı, acaba başka kontrolcülerle uyumsuz mu? Acaba sorun kontrolcülerde mi? Yani orijinal kendi kontrolcüsüyle mi kullanmam gerek sizce? Kullananalar illaki vardır, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Soruyu yine kendim sordum kendim çözdüm. Phanteks Argb ledler, digital rgb adında bir yapıya sahip (3 pin). Bunun yanında ARGB dönüştürücü kablo da geliyor yanında. Fakat, argb kablosu, diğer markaların kontrolcüleri ile uyumsuz. Ledler yanıyor evet ama bende 2 m led şerit varken bunun taş çatlasın 20 cm si yanıyor. Anakartımda ARGB desteği olmadığı için onun kontrolünü yapamadım fakat Aura Sync vs. birçok farklı anakartın desteği olduğuna göre bence çalışmama gibi bir durumu olamaz. Bunun dışında eklemek isterim ki Phanteks Starter Kit aldım ve içinden bir adet kontrolci ve 2 adet mıknatıslı led şerit çıkıyor. Kontrolcüde 3 adet digital rgb çıkışı var. Bunlardan birine bile 2 m led şeridi birbirine ek yaparak bağlayıp çalıştırabilirsiniz ki ben şuan o şekilde kullanıyorum ve ledlerin tamamı kusursuz bir şekilde çalışmaktadır. Ürün kaliteli, görsel olarak kesinlikle tatmin edici. Özellikle neon ledler bir harika. Sanki lav dolaşıyor kasanın içerisinde. Ama kontrolcüsü kablolu ve manuel. Yani kasa dışına çıkarabilirseniz iyi olur. Ama benim gibi kapalı kutu kasa kullanıyorsanız işiniz çok zor çünkü mod değişmek veya kapat aç yapmak için sürekli kasa kapağını açıp tuşları kullanmanız gerekecek ki bu da zamanla bıkkınlık verir insana. Neyse phanteks led ve kit almak isteyenlere yararlı olabileceğini düşünüyorum. Bu konu böyle kalsın buracıkta.