Phanteks NV7 vs Phanteks NV5 MK2

Shaco27

Hectopat
2'si de hoşuma gidiyor ama fiyat farkı çok. Bir de kaliteli hava soğutma bu kasayı soğutur mu önemli olan o. Renk olarak siyah veya beyaz düşünüyorum
NV5 mk2.
Mesh kasa kadar serin değil eminim.

Son düzenleme:

Hocam Phanteks NV5 kullanıyorum 7 8 aydır. Harika kasa. Malzemesi, kablolalama imkanları, arkadaki HDD takma kapağı vs. Keyif aldığım bir kasa. Eski kasamdaki fanları kullanıyorum, Çoğu performans fanı. Hatta sıvı soğutmaya pull&push fan takabilecek kadar üst kısmı müsait. Arctic soğutucular da rahatlıkla takılabilir. Bendeki model ile MK2 modeli arasındaki tek fark MK2'nin yeni nesil arkadan gün kablosu bağlanabilen anakart modelleriyle uyumlu olması. Bir eksiği de toz filtrelerinin olmaması. Direkt kasanın kendi Mash yapısı mevcut. Ben ekstra olarak Amazon'dan kendi kesebileceğim manyetikli toz filtrelerinden alıp uyguladım. Pişman olacağınızı sanmıyorum aldığınızda.

He bir eksiği de maalesef kasanın kendi kontrolcüsü ile anakart veya harici kontrolcünüzün çakışıyor olması. PSU tarafındaki ledi çalıştırmak için kendi kontrolcünüze bağladığınızda kasanın kontrolcü sinyalleri maalesef ortalığı karıştırıyor. O nedenle psu ledini genel olarak sisteminizden ayrı kasa üzerinden kontrol ederek çalıştırmanız mantıklı. Ben fotoğraf çekerken bile takıp kullanıyorum ve restart attıktan sonra çıkarıyorum kendi kontrolcümden kafası karışmasın diye.

Inventus'tan çok uygun fiyata almıştım ilk çıktığı zamanlar.

Hava soğutma ile kullanmak istiyorum ama kasa sanki soğutması kötü gibi geldi.
Mesh kasalar kadar iyi soğutması yok maalesef NV7 baktım normal mesh kasadan 7 derece fazla sıcaklığı CPU'da.
NV5 dağa çok sıcaktır diye düşünüyorum.
Pişman olur muyum emin olamadım.
Dikey montaj yapayım diyorum ona da ek parça çok pahalı 4.0
3.0 ucuz oda işime yaramaz.

Anakart bu.
İşlemci sogutucuda.
Deep cool alma planım var.

Dosya Ekleri

• images (5).jpeg
    37,7 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20250111_175353.jpg
    260,4 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Hocam kasanın hava alması fanların da kalitesiyle ve performansıyla doğru orantılı bence. Yanlardan 3, alttan 1 toplamta 3 intake, üstten 2 arkadan da 1 adet egzoz fan ile efil efil olacaktır. Fanus tip kasalarda normal standart kasalara göre soğutma performansı her zaman biraz daha düşük kalır. Ama benim kasa içine taktığım ve anakarta bağladığım özel termal sensörde bile ambiyans ısısı 40'ı asla geçmiyor. Güzel de bir fan eğrisi ayarı yapmak gerekli.

Sistem özellikleriniz nedir? BU arada NV7 kasanın yarısı boşa gider sıvı soğutmasız veya custom bir şeyler eklemeden. Ama alttan ekstra fan takılması bile ekran kartı ve kasa geneline harika bir soğutma sağlıyor cidden.

7800x3D.
4080 Super auros Master.

Hava soğutmanın modeli nedir? 3D br işlemciye hava soğutma kullanmak biraz cesaret ve sağlam bir hava soğutma ürünü gerektirir. Onun en güzel oluru 360mm Arctic gibi soğutmalar. Hakkını vererek en iyi onlar soğutur çünkü hem işlemciyi hem de işlemci etrafındaki mosfet ve soğutma bloklarını.

Bu paylaştığım sitede sağ üste phanteks nv5 şeklinde yaz ve arat. Bu kasayla yapılan envai çeşit setup görebilirsin. Onlar da sana ilham verecek ve bilgi sahibi yapacaktır.

Aldım iyi bir hava soğutma kaliteli bir sıvıyla 3-5 derece oynuyor Max oda aşırı yükte normalde aynı gibi
Denedim yani.

NV5 MK2 benim de aklımda pek incelemesini bulamadım, elinize sağlık, toz filtresi olmaması kötü olmuş, manyetik filtre güzel oturdumu...

Bunun yerine Phanteks G500a, Thermaltake ceres 330, Be Quiet 500DX gibi kasalarda düşünüyorum, kafam karışık

Şuradan yola çıkabilirsin.
lancool 207 tipsiz biraz ama performans tavan nv5 mk2 ondan sonra iyi hatta çoğu test baktım nv5 nv7 den iyi.

Manyetik filtreleri uygun ölçülerde kesip metal üst ve yan kapaklara içten uyguladım. Bizim ev sık sık kıyafet yıkama ütüleme silkeleme vs derken çok tozlu oluyor. Belli yani kumaş tozları. Kasanın içine giren toz yarı yarıya indi ama bu sefer de kasa yük altında fanlar güçlü olunca çok toz çekiyor ve bu içeri giremeyenler kasa dışarısında görünür bir tabaka oluşturmaya başlıyor. Sık sık temizliyorum. Ama sorun değil. Kasamdan çok memnunum. Geçen seneydi yanlış hatırlamıyorsam, Inventus'tan 3800 TL'ye almıştım. Bomboş yani fansız geliyor ama eski kasamdaki fanlarım yeterli geldi. Ondan ona aktardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…