Phanteks NV7 vs Phanteks NV5 MK2

Manyetik filtreleri uygun ölçülerde kesip metal üst ve yan kapaklara içten uyguladım. Bizim ev sık sık kıyafet yıkama ütüleme silkeleme vs derken çok tozlu oluyor. Belli yani kumaş tozları. Kasanın içine giren toz yarı yarıya indi ama bu sefer de kasa yük altında fanlar güçlü olunca çok toz çekiyor ve bu içeri giremeyenler kasa dışarısında görünür bir tabaka oluşturmaya başlıyor. Sık sık temizliyorum. Ama sorun değil. Kasamdan çok memnunum. Geçen seneydi yanlış hatırlamıyorsam, Inventus'tan 3800 TL'ye almıştım. Bomboş yani fansız geliyor ama eski kasamdaki fanlarım yeterli geldi. Ondan ona aktardım.

Kasayı çok beğendim ldleri geleceğe dönük back connect yapısı vs ama işte toz filtresi olmadı mı soğuyorum bizde de çok tozlanma oluyor aynı şekil :)

G500a mı alsam acaba onda da back connect yok işte

Ben bundan kulanmıştım. Daha doğrusu arkadaş her tarafı mesh bir LianLi kasa için aldı. O kasanın da yapısı delikli ve hiçbiryerinde ekstra toz filtresi yoktu. Ona uyguladıktan sonra elinde kalanıyla ben kendim uyguladım kasama. Hatta kasa arkasındaki boşlukları da negatif basınç vs olma durumunda içeriye toz çekmesin diye özel filtreler hazırladım garip şekillerde :D

M bizde de çok tozlanma oluyor aynı şekil :)

Ben bundan kulanmıştım. Daha doğrusu arkadaş her tarafı mesh bir Lian Li kasa için aldı. O kasanın da yapısı delikli ve hiçbir yerinde ekstra toz filtresi yoktu. Ona uyguladıktan sonra elinde kalanıyla ben kendim uyguladım kasama. Hatta kasa arkasındaki boşlukları da negatif basınç vs olma durumunda içeriye toz çekmesin diye özel filtreler hazırladım garip şekillerde :D

Anladım hocam nasıl peki ses yapıyor mu bunlar, ileride mıknatıslar bozulup esneme falan da yapabilir sanki

Hocam ses derken? Yani normal kasa filtrelerin nasılsa bunlar da öyle. Çoğu kasada vardır kasayla birlikte gelen manyetikli toz filtreleri. Bunların bir farkı yok. İstediğiniz ölçüde kesebiliyorsunuz ve bolca mıknatısı var.

Hocam kasadaki tüm fanları ve LED'i anakart a bağlasak AuraSync ile ortak çalışır mı hepsi yani kontrolcüyü hiç kullanmasak, bir de ben şu Dark'ın toz filteresini buldum oda olur sanırım

Üst tarafa koyduğunuz toz filtresini nasıl koydunuz bu arada alttan mı üstemi bıraktınız direk, ütte benim dışarı hava akışlı radyatör olacağından çok sorun olmaz gibi

Kasada reset tuşuda yok sanırım

Son düzenleme:
Hocam kasadaki tüm fanları ve LED'i anakart a bağlasak AuraSync ile ortak çalışır mı hepsi yani kontrolcüyü hiç kullanmasak, bir de ben şu Dark'ın toz filteresini buldum oda olur sanırım

Üst tarafa koyduğunuz toz filtresini nasıl koydunuz bu arada alttan mı üstemi bıraktınız direk, ütte benim dışarı hava akışlı radyatör olacağından çok sorun olmaz gibi

Kasada reset tuşuda yok sanırım
Hocam sadece fanlar için anakartın gücü yetecektir. Eğer hepsi argb ise tabii ki uyumlu çalışacaktır. RGB olanlar varsa da yine anakartta 12v rgb girişi de olmalı. ben de dolaplarımın arkasına A101'den 100 lira ya aldığım 3 metre RGB ledleri döşeyip 12v girişine bağlamdım anakartta. Elimde uygun dönüştürücü kafalardan vardı.

Toz filtresi çok güzel. Kasanın yan kapağına harika olacaktır. Ama egzoz kısımlarına toz filtresi koyulması taraftarı değilim. Toz filtreleri hava akışını da azaltıyor, o nedenle hava tahliyesi önemli bir durum olduğundan ve zaten havanın dışarı çıktığı yerden toz girmey eceğinden oralara koymanıza gerek yok.

Benim kasamın üstünde 240mm sıvı soğutma var. Diğer kalan bir fanlık boş yere de ben 120mm fan içeri hava veren taktım. Onun da filtresini yine mıknatıslı olduğu için aşağıdaki gibi yerleştirdim. Yani dışarıdan hiç bir filtre görünmüyor.

82.jpg

@KafadanKontak hocam bende XT view ile NV5 arasında kaldım. Hangisini alırsam alayım. M.25 gen2 fanları ve glacier 360 M.25 gen2 sıvı soğutma ile birlikte kullanacağım. Sizce 2025 yılında NV5 halen daha alınabilir mi? Sıcaklıklarından memnun musunuz?

Hocam NV5-7-9 serisi çokça tercih ediliyor yabancı Youtube kanallarındaki premium Setup'larda. Belki sponsorlu olabilir ama yine de benim çok hoşuma gidiyor. Zaten ilk kasa araştırdığımda aşık olmuştum. Alışılmış klasik şeylerden gerçekten sıkıldım yıllar içinde.

Bahsettiğiniz fanlar harici sanırım bu kasayla birlikte 30mm kalınlığı olan (normalde fanlar 25mm) Phanteks fanları daha çok birlikte tercih ediyorlar. Bence çok hoş bir kasa olacaktır planladığınız şekilde NV5 ile. Ama fanlarınız reversed olmadığı sürece yan ve alta koyduğunuzda arkaları görüneceğinden fanların ön kısmındaki görselliğin pek bir anlamı kalmayacaktır.

Hocam NV5-7-9 serisi çokça tercih ediliyor yabancı YouTube kanallarındaki premium Setup'larda. Belki sponsorlu olabilir ama yine de benim çok hoşuma gidiyor. Zaten ilk kasa araştırdığımda aşık olmuştum. Alışılmış klasik şeylerden gerçekten sıkıldım yıllar içinde.

Bahsettiğiniz fanlar harici sanırım bu kasayla birlikte 30mm kalınlığı olan (normalde fanlar 25mm) Phanteks fanları daha çok birlikte tercih ediyorlar. Bence çok hoş bir kasa olacaktır planladığınız şekilde NV5 ile. Ama fanlarınız reversed olmadığı sürece yan ve alta koyduğunuzda arkaları görüneceğinden fanların ön kısmındaki görselliğin pek bir anlamı kalmayacaktır.

Hocam kasa ilk çıktığında bende aşık olmuştum ne yalan söyleyeyim halen daha çok hoşuma gidiyor. Aklımdaki tek soru işareti Lian Li Lancool 2 mesh kasasından geçeceğim ve şu anki kasamda 3 ön 2 ekran kartı altı 1 egzoz ve 2 üst(sıvı soğutma) olacak şekilde fanlar mevcut performansından memnunum ama görüntüsünden ve kablolamasından bıktım artık acaba böyle mesh bir kasadan NV5'e geçersem üzülür müyüm? Dediğim fanlar 25mm 30mm değil ve 4 adet reverse fan alacağım. 3 yana 1 alta egzoza normal ve üste 360mm sıvı soğutma olacak. Attığım görseldekinin aynısı olacak diyelim fanlar ve sıvı soğutma.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-04-09 at 14.00.20.jpeg
    WhatsApp Image 2025-04-09 at 14.00.20.jpeg
    111,6 KB · Görüntüleme: 24
Kablolamada nasıl bir sıkıntı yaşıyorsun? Yani tam olarka nesinden bıktın? NV5'in arka kısmı yoğun kabloya yeterli.

14.jpg

Bende de rgb kabloları güç kabloları derken bir sürü şey doldu arkası. HDD kapağına 3 hdd takılı.

Hemen kapağın arkasında anakart arka kısmına 1 kontrolcü 1 çoğaltıcı takılı. Yani bundan daha fazla kablo olmayacaktır sende :D

Şu an bu halinden de daha toplu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı