Manyetik filtreleri uygun ölçülerde kesip metal üst ve yan kapaklara içten uyguladım. Bizim ev sık sık kıyafet yıkama ütüleme silkeleme vs derken çok tozlu oluyor. Belli yani kumaş tozları. Kasanın içine giren toz yarı yarıya indi ama bu sefer de kasa yük altında fanlar güçlü olunca çok toz çekiyor ve bu içeri giremeyenler kasa dışarısında görünür bir tabaka oluşturmaya başlıyor. Sık sık temizliyorum. Ama sorun değil. Kasamdan çok memnunum. Geçen seneydi yanlış hatırlamıyorsam, Inventus'tan 3800 TL'ye almıştım. Bomboş yani fansız geliyor ama eski kasamdaki fanlarım yeterli geldi. Ondan ona aktardım.
M bizde de çok tozlanma oluyor aynı şekil
Ben bundan kulanmıştım. Daha doğrusu arkadaş her tarafı mesh bir Lian Li kasa için aldı. O kasanın da yapısı delikli ve hiçbir yerinde ekstra toz filtresi yoktu. Ona uyguladıktan sonra elinde kalanıyla ben kendim uyguladım kasama. Hatta kasa arkasındaki boşlukları da negatif basınç vs olma durumunda içeriye toz çekmesin diye özel filtreler hazırladım garip şekillerde
Hocam ses derken? Yani normal kasa filtrelerin nasılsa bunlar da öyle. Çoğu kasada vardır kasayla birlikte gelen manyetikli toz filtreleri. Bunların bir farkı yok. İstediğiniz ölçüde kesebiliyorsunuz ve bolca mıknatısı var.
Hocam sadece fanlar için anakartın gücü yetecektir. Eğer hepsi argb ise tabii ki uyumlu çalışacaktır. RGB olanlar varsa da yine anakartta 12v rgb girişi de olmalı. ben de dolaplarımın arkasına A101'den 100 lira ya aldığım 3 metre RGB ledleri döşeyip 12v girişine bağlamdım anakartta. Elimde uygun dönüştürücü kafalardan vardı.Hocam kasadaki tüm fanları ve LED'i anakart a bağlasak AuraSync ile ortak çalışır mı hepsi yani kontrolcüyü hiç kullanmasak, bir de ben şu Dark'ın toz filteresini buldum oda olur sanırım
Dark 360mm Delikli Fan Filtresi (DKCCFF360) - Fan Filtresi - Overclock Aksesuar - Soğutucu Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...www.teknobiyotik.com
Üst tarafa koyduğunuz toz filtresini nasıl koydunuz bu arada alttan mı üstemi bıraktınız direk, ütte benim dışarı hava akışlı radyatör olacağından çok sorun olmaz gibi
Kasada reset tuşuda yok sanırım
Hocam NV5-7-9 serisi çokça tercih ediliyor yabancı YouTube kanallarındaki premium Setup'larda. Belki sponsorlu olabilir ama yine de benim çok hoşuma gidiyor. Zaten ilk kasa araştırdığımda aşık olmuştum. Alışılmış klasik şeylerden gerçekten sıkıldım yıllar içinde.
Bahsettiğiniz fanlar harici sanırım bu kasayla birlikte 30mm kalınlığı olan (normalde fanlar 25mm) Phanteks fanları daha çok birlikte tercih ediyorlar. Bence çok hoş bir kasa olacaktır planladığınız şekilde NV5 ile. Ama fanlarınız reversed olmadığı sürece yan ve alta koyduğunuzda arkaları görüneceğinden fanların ön kısmındaki görselliğin pek bir anlamı kalmayacaktır.