Phanteks P300S ön panel sıcaklık sorunu

sergun

Kilopat
Selamlar.

Stok Wraith soğutucum var. Termal macunu yaklaşık altı ay önce Mastergel Maker Nano ile değiştirdim.
P300S'nin yan kapağı açıkken bu değerler yaz sıcağında 50'ye kadar düşüyor. Ancak kapağı taktığım zaman boştayken 57-62 derece civarı seyrediyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Kasada bir adet arkada, bir adet önde olmak üzere toplam iki fan mevcut.

1566694653357.png

1566694864497.png

Boştayken 63 dereceye kapak takılıyken ulaşıyor.

Tam sistem:
  • ASUS Prime B350-PLUS
  • R5 1600@3.7GHz (ekstra voltaj verilmedi)
  • MSI Armor RX570 4 GB
  • G.Skill RipjawsV Red DDR4@3133MHz OC
  • FSP AHBC 600W 85+
  • 850 Evo
  • WD Blue 1TB 64MB cache 7200RPM
Düzenleyen moderatör arkadaş bağlaç olmadığı halde -deyi ayırmaya karar vermiş nedense.

Son düzenleme:
Yan kapak açıkken bu yaz sıcağında, klima olmayan bir odada 50 derece olması gayet doğal. Konudaki diğer arkadaşların da bana önerdiği üzere çok yüksek ihtimalle işlemciye de etki eden bir kasa fanı daha taktığımda sorun düzelecek. AMD kötü, şöyle böyle diye bir şey yok ki AMD şu an Intel'den çok daha iyi ve ucuz.

Teşekkürler, attığınız fan da gayet iyi ancak pahalı. Dün Sahibinden üzerinden GeT ile 35 TL'ye, sıfır gibi duran Arctic F14 PWM siparişi verdim. 74CFM sağlıyor, fiyatını da göz önüne alarak yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Fan geldiği ve taktığım zaman sonuçları burada paylaşırım, olmazsa başka çözümler düşünürüz.
Arctic F14 PWM'de güzel bir fandır, işinizi göreceğini düşünüyorum.

Selamlar.

Stok Wraith soğutucum var. Termal macunu yaklaşık altı ay önce Mastergel Maker Nano ile değiştirdim.
P300S'nin yan kapağı açıkken bu değerler yaz sıcağında 50'ye kadar düşüyor. Ancak kapağı taktığım zaman boştayken 57-62 derece civarı seyrediyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Kasada bir adet arkada, bir adet önde olmak üzere toplam iki fan mevcut.

Eki Görüntüle 431152
Eki Görüntüle 431153
Boştayken 63 dereceye kapak takılıyken ulaşıyor.

Tam sistem:
  • ASUS Prime B350-PLUS
  • R5 1600@3.7GHz (ekstra voltaj verilmedi)
  • MSI Armor RX570 4 GB
  • G.Skill RipjawsV Red DDR4@3133MHz OC
  • FSP AHBC 600W 85+
  • 850 Evo
  • WD Blue 1TB 64MB cache 7200RPM
Düzenleyen moderatör arkadaş bağlaç olmadığı halde -deyi ayırmaya karar vermiş nedense.
Core Performans Boost kapatmayı deneyin en azından birz daha yardımcı olacaktır.

F14 PWM fan geldi ve kasaya taktım, ön panelin altındaki fanı bir süreliğine devre dışı bırakmak zorunda kaldım; anakartım sadece 2 tane kasa fanı kontrol edebiliyor. Onun için bir çoklayıcı aldım, geldiği zaman onu da takacağım.

F14 PWM'yi üst ızgaraya, işlemci fanına üfleyecek şekilde taktım. İzmir sıcağında, kapak kapalıyken yeni değerler:
1566982771589.png

Core Performans Boost kapatmayı deneyin en azından birz daha yardımcı olacaktır.
3.7GHz overclock mevcut, pek bir fark olacak mıdır?

Son düzenleme:
Yanlış Bilgilendirme
Nerden herkes AMD’ yi kötülediğimi sanıp savunmaya çalışıyor? AMD işlemciler her zaman bir tık sıcak çalışır zaten. Beğenmek ironi diyenler falan olmuş ne alakaysa artık. 50 derece yüksek falan sanmıyorum. Kendi bilgisayarımda 40-50 arası boşta.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı