Phanteks P400A DRGB vs P360A DRGB

P400A DRGB vs P360A DRGB+SK120 DRGB Fan

• Oy verenlerin toplamı
    36
Değişik, ama uğraşırıcı ve güzel bir yönteme dönecek anlaşılan. Aslında P500A olsa dik GPU direkt 3 slot+boşluk olduğu için daha elverişli diğer dik GPU'lara göre.

P500A DRGB için indirim istiyoruz Phanteks bey

Değişik, ama uğraşırıcı ve güzel bir yönteme dönecek anlaşılan. Aslında P500A olsa dik GPU direkt 3 slot+boşluk olduğu için daha elverişli diğer dik GPU'lara göre.
Phanteks'in ayrı kiti daha iyi hocam. P400A da P360A da dikey slota sahip değil, bu kitle oluyor, kit de tüm 7 PCI slotunu söküp yerine geçen bir parça ve riser kablodan oluşuyor. Ayrıca P500A'da da riser kablo gerekecek, Corax Alpha'da 350 lira. Kabloyu içeren kit ise 470 lira.
P360X'in arka tarafı(P360A ile farkı yoktur muhtemelen):

Dikey montaj ile P360A:

Dikey montaj ile P500A:

Dikey montaj kiti:

Yine kafanızı ütüledim kusura bakmayın . Uzun postun kısası arka fan ve dikey montajı hesaplasak bile P360A almak stok P500A DRGB'den daha ucuz, modlanmış olarak hesaplayınca da aralarında 600-700 lira oynuyor. O miktarın da şu an bende olmaması ayrı mesele olsa da GPU'ya veya AIO'ya harcayacak olmam ayrı mesele . Tabii ki P500A kalite olarak daha üst ama o zaman hazır o fiyata çıkmışken P600S alalım, e o kadar vermişken de H500M alınır, o zaman neden 680X olmasın, madem 680X o zaman Quadstellar almamak saçma olur... Böyle sonsuza kadar gideriz .

CM'nin de böyle kitleri var, biliyorum. Hatta CM kitinda biraz daha sağ sol yapılabiliyor.
Hocam Phanteks'in sitesinde olmadığı için bakamamıştım Newegg sayfasında gördüm, P400A ile P360A kablolama açısından karşılaştırırsak hangisi daha iyidir? HDD yerleri P400A'da normal altta, P360A'da ön panelden yüklemeli. Ayrıca PSU shroud yapıları da farklıymış. Bir de P360A'nın PSU intake kısmında filtre göremedim sanki. Benim kafa biraz geç dank ediyor bugün .
P400A:

P360A:

Bana da filtre var ama kızaklı yapıda değil de maliyetten kısma açısından mıknatıssız bir şey kullanılmış gibi geldi, detaylı bakmak lazım.

İkisinin de kablolama fena durmuyor. Ancak P360A'daki kablolama açıklığını Corsair 4000 modellerine benzettim.

Daha ayrıntılı incelemelerine bakacağım hocam, filtre eksikliği tek başına beni P400A'ya kaydıracak bir şey olabilir . Bizim ev biraz hızlı tozlanıyor, kasa da masada değil yerde, böyle olunca özellikle ön alt intake ve PSU intake çok çabuk tozlanıyor, haftada bir filtreyi temizliyorum, ayda bir de detaylı içe giriyorum hem sıcaklığa hem de görüntüye etki etmesin diye. P400A'da sürgülü var dediğiniz gibi mıknatıslı değil, şu anki kasamda da sürgülü. TD500'de tırnaklarla tutturulan düz ızgara vardı.

Phanteks P400A RGB kasaya sahibim sistemi kurmadım şu an 240mm radyatör kargoda onu bekliyorum ayrıyeten P400Adaki öndeki mesh panelin hava sirkülasyonu güzel oldugu için P400A aldım 240mm radyatör ön tarafa koyacağım radyatörden çıkan fanları kasanın üstüne ve arkasına takacağım benim kendi tercihimimde P400A ve Cooler Master TD500 mesh de vardı ama Phanteks P400A aldım test etmedim ama sogutması yönünden iyi oldugu düşünüyorum kasanın Power tusunun altında ufak tus bulunuyor RGB'lerde geçiş yapabilirsin.

@Mithat Berhan hocam peki P360A için egzoz fan öneriniz nedir? Şu an kasa QP'de 899 lira, P400A ise İnventus'ta 965 lira, yani 50-60 liraya iyi fan varsa çok iyi olur ama 100 lira olursa da sıkıntı değil. RGB olması önemli değil. Benim kafamda Arctic P12 var, test sonuçları çok etkileyiciydi, ML120'den falan daha iyiydi Noctua'ya kafa tutuyordu. Sizin öneriniz nedir?
Bir de mesela QP'de Outlet ürünler var, sizce onlara bakılır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…