Phanteks P400A DRGB vs P360A DRGB

P400A DRGB vs P360A DRGB+SK120 DRGB Fan

• Oy verenlerin toplamı
    36
Pek bulamadım evet :(
Ben de GN incelemelerini izledim hocam, TD500'deki bazı noktalar yüzünden ondan vazgeçtim, diğerlerinde de P360A kafama iyice yattı gibi. Arkaya da bir tane Arctic P12 takarsam iyi iş yapacağa benziyor. Sadece PSU shroud kısmına ve HDD cage yapılandırma seçeneklerine bakamadım, onu da şimdi bakacağım. Bir de şu etmen var açıkçası, bir önceki sistemimde P400 kullanmıştım, böyle olunca da P360A'nın biraz daha farklı yapısı olması beni çekiyor.

DRGB Fan alabilirsin aslında QP'den daha uyumlu olur.
Onu aldıktan sonra bakacağım hocam çünkü bildiğim kadarıyla dahili kontrolcüsünde 3 port var ve LED de ona bağlıysa bir şekil çoklayıcı ayarlamam gerekebilir, o zaman da Phanteks'in DRGB splitter gibi bir şeyi varsa alırım ama görmedim.

Ya da şimdilik DRGB fan almayıp üçlü kit olarak da alabilirsiniz.

Bu arada kontrolcüye Daisy Chain yani eklemeli şekilde bağlanmıyor mu?
Yine tam olarak bilmemekle içindeki kontrolcünün bu olduğunu tahmin ediyorum çünkü Corax Alpha bundan yedek parça diye söz etmişti. Kendi sitelerinde y-splitter var ama Türkiye'de var mı bilmiyorum.
Garip bir şekilde kasa fotoğraflarında da kontrolcü gözükmüyor.

Son düzenleme:
İlginç bir durum cidden, incelemeleri henüz tam yok mu?
P360A daha yeni de P400A'nın yığınla incelemesi var, hepsini de izledim hiçbiri dahili kontrolcünün nerede ve nasıl olduğuna değinmiyor. Kasayı kullanan biri varsa forumda ona sormak lazım ama kimde var bilmiyorum.

P400A kullanıcısı buldum, @ShaunWright acaba kasadaki dahili RGB kontrolcünün resmini atabilir misin?
@Ali Rıza09 Phanteks kasalar hakkında bilgi sahibi oluyordu ancak pek göremiyorum bu aralar.
O forumu bıraktı diye biliyorum :(.
@Mithat Berhan hocam bulduklarımdan anladığım kadarıyla böyle benim Rev200'deki gibi fiziksel bir kontrolcü yok, kontrolcü kartı ön G/Ç ile bütünleşik. Fanlar da sizin dediğiniz gibi daisy chain ile bağlanıyor, 3'ten fazla da olabiliyor, düz ARGB konektörüyle daisy chain yapmaya da uyumlu.
Youtube'da bulduğum bir video, Almanca ama İngilizce altyazılı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir tane de yabancı bir forumdaki P400A kullanıcısının mesajı var.
Using one right now. There's not really a hub you can access easily, it's integrated into the front panel button thing at the top front of the case. The cables are also massively confusing, cos they chain to each other from fan to fan, but not like a splitter where 3 fans connect to individual cables. This goes from fan to fan and it doesn't make sense at all.

So what I did is move the 3 included fans to the back and top (it doesn't come with an exhaust fan), then put my CM ML360R with 3x SF120R at the front for intake. The 3 Phanteks fans are connected to the mobo individually, but my AIO is connected together via a splitter. I've got a splitter for the Phanteks fans to reduce the mess but haven't got time to do it yet.

So the RGB controller in the case that is connected to the RGB button is unused. I just control it with the motherboard software. In fact, I just set it to turn off at boot. Case is under my table and the window is facing the wall, wouldn't be able to see the RGB anyway.

PS: My mobo has a lot of ARGB headers, and fan headers. All of the Phanteks fans work with Cooler Master fans and splitters, as they all use the standard headers, except Corsair IIRC.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı