Phantom 7A | GameGaraj sistem vs GT301 7A-RTX3060 Asus | GameGaraj sistem

Bütçe
17000

guvanarida

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

İki sistem arasında kararsız kaldım.

Siz olsanız hangi seçimi yapardınız?

Sistem 1: Phantom 7A | Game Garaj
Sistem 2: GT301 7A-RTX3060 Asus | Game Garaj
(Kendimce yükseltmeler yapıp ekran görüntüsü olarak güncel hallerini paylaştım.)

İşlemci, anakart, RAM, SSD ve güç kaynağı seçimlerini aynı yaptım. Fiyat olarak hemen hemen aynı seviyedeler.

1) Bir tarafta ASUS 3060 Ti diğer tarafta Palit 3070 var. Palit hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığım için ASUS beni biraz daha kendine çekiyor.
Garanti konusunda Palit nasıldır? Palit ekran kartlarının güç tüketimleri yüksek şeklinde yorumlar okudum. Ne kadar doğru bilemiyorum.

2) Palit olan sisteme sıvı soğutma ekleyebiliyorum.

3) Kasa konusunda kararsız kaldım. Havalandırma açısından hangisi daha iyidir sizce?

Vakit ayırıp, yardımcı olmaya çalışırsanız çok sevinirim.

Ayrıca kendimce yapmış olduğum anakart, RAM, SSD ve güç kaynağı hakkında değişiklik önerisi vermek için de yazabilirsiniz.

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Phantom 7A.png
    Phantom 7A.png
    44,3 KB · Görüntüleme: 74
  • GT301.png
    GT301.png
    55,3 KB · Görüntüleme: 77
ASUS iyi bir marka ancak bütçeniz varsa 3070 daha mantıklı hem daha iyi işlemcisi var 3600'a oranla Palit markası kötü değildir sadece biraz fazla ısınıyor ancak soğutma ile ASUS ile hemen hemen aynı sıcaklıkda olacaktır.

ASUS iyi bir marka ancak bütçeniz varsa 3070 daha mantıklı hem daha iyi işlemcisi var 3600'a oranla Palit markası kötü değildir sadece biraz fazla ısınıyor ancak soğutma ile ASUS ile hemen hemen aynı sıcaklıkda olacaktır.
Diğer seçimler hakkında ne düşünüyorsunuz? SSD, Ram, güç kaynağı..

Phantom 7A seçmemin sebebi sıvı soğutması olması.
3060 Ti seni üzmez. @guvanarida
Palit biraz fazla ısınır ama kasanın hava akışı ve UV ile bu sorunun üstünden gelebilirsiniz.

Yorum için teşekkür ederim. Nedense 3060 Ti olan modele daha yakınım. Bu sistem, fotoğraftaki haliyle ısınma problemi yaşar mı hocam?

Teşekkür ederim.
@Mithat Berhan Açtığım konu bu hocam. Kısaca özet geçeyim.

5600x işlemci ve 3060 Ti ekran kartıyla bir sistem kurmayı düşünüyorum. Ağırlıklı olarak müzik prodüksiyon için kullanacağım, oyun işin bahanesi. Olabildiğince en stabil ve sessiz çalışacak şekilde olmasını istiyorum. Girdiğim her konuda mesajınız olduğundan özel olarak sizden yardım istedim.

Son düzenleme:
Palit soğutma açısından diğer firmaların gerisinde değil. Hatta 1660 Super GP OC kartını kullanıyorum Gaming X ile neredeyse aynı soğutma performansı gösteriyor. 3070 dururken 3060Ti alınmaz o fiyat bandında.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı