Phenom II X6 1055T PC yükseltme

EmreMat

Hectopat
Herkese selamlar, saygılar. Artık yeterli gelmeyen bir masaüstü bilgisayarım var. En son 5 sene önce Zalman fan (2 kademeli ışıklı bir fan), güç kaynağı 700W ve 240GB SSD takmıştım. Fakat artık Age of Empires Conquerors gibi oyunlarda dahi takılma yapıyor. İnternette aktif olarak aynı anda birkaç sekmeyi kullandırıyor, fazlasında ağırlaşıp duruyor hatta. MS Office programlarında bile ciddi kasılma ve gecikme yaşatıyor. Maddi olarak 6 - 7 bin TL verebilsem idare edecek bir oyun dizüstü vs. alabilirdim ama maalesef imkânlarım el vermiyor. Yükseltme, iyileştirme yapmak istiyorum, değişim değil. Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum, şimdiden ilgi gösteren herkese çok teşekkür ederim. 2011'den beri kullandığım emektarımın donanımı aşağıdaki gibidir:
  • İşlemci: AMD Phenom II X6 1055T Processor 2.81 6 çekirdek
  • Anakart: ASUS 990FX Sabertooth rev1xx
  • RAM: 4 GB DDR2 4 slotun 1'i dolu
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
  • SSD: Corsair Force LS SSD 240GB
  • Güç kaynağı: OCZ 700 MXSP 7002 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe kısıtlıysa öncelikle kendi anakart, işlemci, RAM ve ekran kartınızı satın. Şuan size orta seviye olan ama fiyat performansı çok yüksek şu sistemi tavsiye ederim;
  • İşlemci: Ryzen 5 1600 AF 12NM veya Ryzen 5 2600
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H
  • RAM'leri güncelleyin, dual-kit denilen 2x8GB bir kit alın. 16GB'a yükseltin.
  • Ekran kartı olarak, oyun oynuyor musunuz bilmiyorum oynuyorsanız bütçenize göre sırasıyla, GTX 1660 Super, GTX 1650 Super, AMD RX580 8GB veya AMD RX570 bakabilirsiniz.
Ryzen 5 1600 AF, normal 1600'ün 12NM üretim süreciyle yenilenmiş halidir. Hepsiburada onları gönderiyordu en son, daha uygunsa 1600 AF alın, arada az bir fiyat farkı varsa 2600 alın. 1600 AF ve 2600 %90 oranında benzer performans veriyor ama eski 14nm 1600 ile 2600 arasında fark fazla. Bir de tek RAM kullanmayın, 2x8GB şeklinde çift modül kullanmak, AMD sistemlerde performansa ciddi etki ediyor. RAM'ler en az 3000-3200 Mhz olsun. Güç kaynağı ve SSD'nizi kullanmaya devam edin, sorun yoksa ellemeyin. Sisteme 1TB bir HDD eklerseniz iyi olur, kapasite sorununu olmaz. SSD'ye Windows'u programları kurar, HDD'yi de oyunlar için veya depo olarak kullanırsınız.

İşlemci+anakart+ram masrafınız tahmini 1600-1650 TL tutar. Kendi parçalarınızı kaça satarsınız bilemem, ekran kartı ise tercihinize kalmış. Oyun oynamıyorsanız sizdekini kullanmaya devam edin veya onu daha sonra yükseltin, tercih sizin. Böylelikle sisteminizi uygun fiyata ve güçlü şekilde güncellemiş olursunuz :)

Son düzenleme:
Çok teşekkür ediyorum, bu fiyatlar uçup gitmezse bir iki aya kadar alıp güncelliyorum, sonra elimdeki bahsettiğiniz donanımları satabilirim. Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı