Phenom II X6 1055T sistem yükseltme

HalBoyleyken

Centipat
Merhabalar,
Kuzenimin sistemini biraz olsun canlandırmak istiyoruz. Bütçesi şu an yok denecek kadar az. O yüzden anakart ve işlemci değiştirmeyi kısa vadede düşünmüyoruz.
ASRock N68C-S UCC Anakart'a takılı Phenom II X6 1055T işlemci ve 2x2GB 833 MHz RAM mevcut. Ayrıca GT730 ekran kartı var. Çok kötü bir kasası ve stok soğutucusu olduğu için işlemci sıcaklık değerleri kötü o yüzden bugün hediye olarak başlangıç düzey bir kasa ve kule tipi bir soğutucu alacağım. Kendisi de 700 TL bütçe ile GTX 750 Ti almayı düşünüyor. PSU, SSD depolama mevcut.
Bu yaptığımız hamleler doğru mu? Yoksa daha farklı bir yol mu izlemeliyiz? Ayrıca anakart 8 GB 1066 MHz RAM destekliyor. Gereken bir yükseltme mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,
Kuzenimin sistemini biraz olsun canlandırmak istiyoruz. Bütçesi şu an yok denecek kadar az. O yüzden anakart ve işlemci değiştirmeyi kısa vadede düşünmüyoruz.
ASRock N68C-S UCC Anakart'a takılı Phenom II X6 1055T işlemci ve 2x2GB 833 MHz RAM mevcut. Ayrıca GT730 ekran kartı var. Çok kötü bir kasası ve stok soğutucusu olduğu için işlemci sıcaklık değerleri kötü o yüzden bugün hediye olarak başlangıç düzey bir kasa ve kule tipi bir soğutucu alacağım. Kendisi de 700 TL bütçe ile GTX 750 Ti almayı düşünüyor. PSU, SSD depolama mevcut.
Bu yaptığımız hamleler doğru mu? Yoksa daha farklı bir yol mu izlemeliyiz? Ayrıca anakart 8 GB 1066 MHz RAM destekliyor. Gereken bir yükseltme mi?

Bence GTX750 Ti'a şu anlık geçmeyin derim RAM MHz değerleri çok düşük. Yeni bir anakart ve yüksek MHz'li RAM'ler mantıklı olacak. Ayrıca işlemcinizede bakacağım. Beslemede sıkıntı çıkarabilir mi ya da Core unlocker yapılabilir mi?
Bence GTX750 Ti'a şu anlık geçmeyin derim RAM MHz değerleri çok düşük. Yeni bir anakart ve yüksek MHz'li RAM'ler mantıklı olacak. Ayrıca işlemcinizede bakacağım. Beslemede sıkıntı çıkarabilir mi ya da Core unlocker yapılabilir mi?

Sanırım çekirdek açma yapılamıyor. Bu işlemciye yapılmış birçok OC mevcut onlara bakarak çok abartmadan OC yapabilirsiniz. Eğer bilen biri varsa destek alın derim çünkü biraz iş bilmek gerekir. Dediğim gibi RAM MHz çok düşük. RAM MHz FPS'ye dahi etki eder GTX730 gibi ekran kartına yakışmıyor :)

Son düzenleme:
Ekran kartı GT730, GT750 Ti için mutlaka anakartı değiştirmeliyiz sonucu çıkarabilir miyim?

Bence işlemci anakart gibi sorunlarınız var şu an bunları çözmeden ekran kartı değiştirmek size bir fayda vermez. Gerçekten MHz değerleri çok düşük.
Ekran kartı GT730, GT750 Ti için mutlaka anakartı değiştirmeliyiz sonucu çıkarabilir miyim?

Anakart bakın işlemcinize ve OC yapmaya uygun. Zaten bir soğutucu alacaksınız. İşlemcinize OC yapın. Yeni yüksek MHz RAM'ler alın keyfine bakın. GTX730'da PUBG dahi oynanabiliyor diye biliyorum. Yani o kadar kötü bir GPU değil.

Normalde OC asla önermem ama size şart gerçekten. Çünkü biraz hassas bir konudur. Ama bir sürü video ve rehber var önce onları okuyun araştırın aşırıya kaçmadan yapın.
O durumda da düşük bir bütçe için APU sistem daha mantıklı olur sanırım
Bütçeniz net olarak ne kadar?

Kısa vadede 1000 TL.

Şimdi AMD3000G diye yeni bir APU işlemci çıktı. Performansıı yerinde 1500TL'ye toplanabiliyor hemen hemen. Elinizdeki sistemi satıp toplayabilirsiniz gibi. Ama anakart ve RAM değişikliği ve OC'da bir seçenek. Karar sizin OC araştırın derim ilk önce. 1500TL para çıkarabilir misiniz bunu düşünün? AMD 3000G'yi araştırın ayrıca.
Bu sistem daha düşük performans verecek haberiniz olsun ayrıca ama yeni nesil sistem avatajı o olacak.
Anakartınızın kendi sitesine baktım. DDR3 1600MHz RAM desteklediği yazıyor. Çekirdek açma özelliği var. OC kaldırabiliyor. BIOS'tan bir bakın belki çekirdek açma vardır. Ben bulamadım belki de.
Siteden bakın.

Son düzenleme:
Çift kanal ddr3 1600 mhz'yi ben de şimdi gördüm. Bu yükseltme ile ciddi performans farkı alabileceğimizi düşünüyorum. Kasa ve soğutma montajından sonra abartmadan OC deneyeceğim. Daha önce bir iki kez yapmıştım. Teşekkürler.

Çift kanal DDR3 1600 MHz'yi ben de şimdi gördüm. Bu yükseltme ile ciddi performans farkı alabileceğimizi düşünüyorum. Kasa ve soğutma montajından sonra abartmadan OC deneyeceğim. Daha önce bir iki kez yapmıştım. Teşekkürler.

İşi biliyorsanız sıkıntı yok :).GT730IYI bir GPU modasını kaybetmiş olsa da. Ssdniz zaten var ramide 8 GB yaparsınız herhalde bütçeniz yeterli. Zaten anlıyorsunuz bu işlerden galiba gerisi size kalmış.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı