Phenom II X6 1055t Windows 8.1 sistem kapanmıyor

Mert1996

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, benim anakart değiştirdiğimden beridir bir problemim var. Windows 8.1 kapanmıyor, düğme ile kapatmak zorunda kalıyorum. Güç seçenekleri ile ilgili olan ayarları denedim, hızlı başlatmayı kapatmayı denedim fakat sorunum çözülmedi. Hatta Windows 10, Windows 11 bile denedim. Format attıktan sonra her şeyi sorunsuz yapabiliyorum. Bilgisayar düzgünce kapanıp açılıyor fakat bir müddet sonra düğmeye basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum.

Bütün sürücülerim güncel.

Anakart: MSI 870a fuzion.
İşlemci: Phenom II X6 1055t.
SSD: İntenso 240GB ( badsector taraması yaptım, hiçbir sorun yok.)
RAM: Kingston 1333MHz DDR3 4x2 RAM.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın 8.1 driver desteği yok maalesef, en son 7 desteği var. Biraz daha detaylı anlatır mısınız? IO ve Power ayarları olarak neleri yapmalıyım? BIOS'u dün güncelledim.

Sürücüde sorun olacağını pek zannetmiyorum. Çünkü açma kapama olayları güney köprüsünden yapılır. Güney köprüsünün zaten pek bir driveri olduğunu hatırlamıyorum (açma kapama için bahsediyorum.) Ama siz yine de chipset driverini en güncelini indirin (Windows 7 olması aslında sorun olmaması lazım benim LGA 775 içinde öyle Windows 10 üzerinden sorunsuz kurabiliyorum.) Chipset driver olarak yazar. En güvenli yerden anakartın sitesinden indirmek daha iyi olur. İnternetten rastgele yerden indirmeyin.

Yukarıdaki arkadaşın dediğimde bak derim. Ama inşallah sorun anakart kaynaklı değildir ama bana öyle geliyor. Sorunun çözümü o zaman kalmıyor. Eğer sorun anakartta ise. O zaman mecbur anakartı değiştireceksiniz.

IO ve Power ayarları BIOS chip feature içinde olma ihtimali var.

Sürücüde sorun olacağını pek zannetmiyorum. Çünkü açma kapama olayları güney köprüsünden yapılır. Güney köprüsünün zaten pek bir driveri olduğunu hatırlamıyorum (açma kapama için bahsediyorum.) Ama siz yine de chipset driverini en güncelini indirin (Windows 7 olması aslında sorun olmaması lazım benim LGA 775 içinde öyle Windows 10 üzerinden sorunsuz kurabiliyorum.) Chipset driver olarak yazar. En güvenli yerden anakartın sitesinden indirmek daha iyi olur. İnternetten rastgele yerden indirmeyin.

Yukarıdaki arkadaşın dediğimde bak derim. Ama inşallah sorun anakart kaynaklı değildir ama bana öyle geliyor. Sorunun çözümü o zaman kalmıyor. Eğer sorun anakartta ise. O zaman mecbur anakartı değiştireceksiniz.

IO ve Power ayarları BIOS chip feature içinde olma ihtimali var.
Aslında sorun Windows 8.1 ve daha yüksek sürümlerde oluyor, Windows 7 de herhangi bir sorun yaşamadım. Fakat WiFi adaptör kullandığım için mecburen Windows 8.1 ve üstünü kullanıyorum, Windows 7 de bağlantı kuramadım.

Bilgisayarı kullandığım oda nispeten soğuk bir oda, acaba soğuğun da bu tür durumlara etkisi olabilir mi ?

Aslında sorun Windows 8.1 ve daha yüksek sürümlerde oluyor, Windows 7 de herhangi bir sorun yaşamadım. Fakat Wi-Fi adaptör kullandığım için mecburen Windows 8.1 ve üstünü kullanıyorum, Windows 7 de bağlantı kuramadım.

Bilgisayarı kullandığım oda nispeten soğuk bir oda, acaba soğuğun da bu tür durumlara etkisi olabilir mi?

Yani soğuk bir odanın böyle bir etkisinin olmaması lazım. Anlaşılan sürücü sorunu var. Anakartın chipset sürücüsünü Windows'ı uyumluluk modunda çalıştır Wi-Fi ise Windows 8.1 bu şekilde olma ihtimali olabilir. Nasıl deneyeceğine gelirsek sürücüyü aygıt yöneticisinden bul. Sonra sağ tık özellikler sonra gerisi senin araştırma ve yetenekli ellerine kalmış. Orada uyumluluk ayarları olması lazım. Oradan Windows 7 Windows XP uyumluluk modunda çalıştır.

Gerçi yanlış hatırlamıyorsam RAM yanında bulunan bir devre elemanı yollarında sorun olduğunda yapıyordu galiba bunu. Ama işletim sistemine özel yaptığı için muhtemelen chipset driverinde bir şeyler var.

Dediğimi dene sonra sonuçları söylersin.

Yani soğuk bir odanın böyle bir etkisinin olmaması lazım. Anlaşılan sürücü sorunu var. Anakartın chipset sürücüsünü Windows'ı uyumluluk modunda çalıştır Wi-Fi ise Windows 8.1 bu şekilde olma ihtimali olabilir. Nasıl deneyeceğine gelirsek sürücüyü aygıt yöneticisinden bul. Sonra sağ tık özellikler sonra gerisi senin araştırma ve yetenekli ellerine kalmış. Orada uyumluluk ayarları olması lazım. Oradan Windows 7 Windows XP uyumluluk modunda çalıştır.

Gerçi yanlış hatırlamıyorsam RAM yanında bulunan bir devre elemanı yollarında sorun olduğunda yapıyordu galiba bunu. Ama işletim sistemine özel yaptığı için muhtemelen chipset driverinde bir şeyler var.

Dediğimi dene sonra sonuçları söylersin.
Şuan driver güncelliyorum, sonuçları buraya yazacağım.

Windows 7 Anakartım için de iyi fakat WiFi Adaptörü çalıştıramıyorum, aslında Win7 uyumlu Driver yüklüyorum hatta çalışıyor görünüyor fakat şifre giriyorum " Windows Bağlantı yapamadı " hatası alıyorum. WiFi görünüyor fakat bağlanamıyorum.

Şu an driver güncelliyorum, sonuçları buraya yazacağım.

Windows 7 anakartım için de iyi fakat Wi-Fi adaptörü çalıştıramıyorum, aslında Windows 7 uyumlu driver yüklüyorum hatta çalışıyor görünüyor fakat şifre giriyorum " Windows bağlantı yapamadı " hatası alıyorum. Wi-Fi görünüyor fakat bağlanamıyorum.

Anladım dediğinizi. Wi-Fi adaptörü uyumsuzluk yapıyor. Ya Wi-Fi adaptörünü değiştirin ya da PC'yi değiştirin derim ben. PCI slot Wi-Fi kartı elimde mevcut göndereyim diyeceğim ama maalesef şu anda üniversite için başka şehirdeyim. Maalesef başka yerden bakmak zorundasınız.

Anladım dediğinizi. Wi-Fi adaptörü uyumsuzluk yapıyor. Ya Wi-Fi adaptörünü değiştirin ya da PC'yi değiştirin derim ben. PCI slot Wi-Fi kartı elimde mevcut göndereyim diyeceğim ama maalesef şu anda üniversite için başka şehirdeyim. Maalesef başka yerden bakmak zorundasınız.
Bu sorun ilk defa başıma geliyor, aslında eski anakartım yanmıştı, 4pin CPU güç girişi kısa devre yapmıştı. SSD ve HDD takılıydı. Acaba o yanmanın SSD ye etkisi olabilir mi ?

Bu sorun ilk defa başıma geliyor, aslında eski anakartım yanmıştı, 4pin CPU güç girişi kısa devre yapmıştı. SSD ve HDD takılıydı. Acaba o yanmanın SSD'ye etkisi olabilir mi?

O zaman SSD taraması yaptırın. Şu an tam hatırlamıyorum ismini uylulamanın ama centinal disk management gibi bir şey olabilir. Bir bakarsın test sonucuna göre iyi kötü ortaya çıkar zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı