Phenom X6 1090T işlemci boşta 65 derece

elfen lied

Hectopat
İşlemcinin çok ısındığından geçen bahsetmiştim ve bugüne kadar da ısısını sürekli takip ediyorum sadece YouTube'da 1080P video izlerken çıktığım maksimum sıcaklık 65 derece ve daha henüz oyun oynamadım.
Soracağım şu öncellikle yeni bir soğutucu alacak param yok, bu halde işlemciyle oyun oynasam işlemciye ya da sisteme zarar verme ihtimalim var mı?
2.si ise termal macunu değiştirtmek sıcaklığa çok fark sağlar mı?

Peki bu sıcaklıklar işlemciye zarar verebilir mi?

İşlemcinizi biraz araştırdım. O işlemciyle 65 derecenin üstüne çıkmamaya çalışın. Öncelikle iyi bir termal macun alın sürün. Paranız varsa daha iyi bir işlemci soğutucu alın yoksa mevcutta olanın fan hızını artırın. Şunu da belirteyim sizinle aynı işlemciyi kullanan insanlar yüzde yüz yükte maximum 58-59 derece görmüşler yani sizinki biraz sıcak çalışıyor.

İşlemcinizi biraz araştırdım. O işlemciyle 65 derecenin üstüne çıkmamaya çalışın. Öncelikle iyi bir termal macun alın sürün. Paranız varsa daha iyi bir işlemci soğutucu alın yoksa mevcutta olanın fan hızını artırın. Şunu da belirteyim sizinle aynı işlemciyi kullanan insanlar yüzde yüz yükte maximum 58-59 derece görmüşler yani sizinki biraz sıcak çalışıyor.

Bende araştırdığımda ve öyle veriler elde ettim ama bir yandan da bazı videolar işlemci sıcaklıklarının 70-75 dereceye kadar sıkıntı olmayacağını da belirttiğinden sorma gereği duydum.
Hocam sistemin eski olduğundan ufak bir upgrade yaptım diyeyim soğutucuya şu an verecek param ne yazık ki yok. Bu haliyle en azında 1-2 ay götürürse ufak bir soğutucu yükseltmesi yaparım illaki yorumunuz içinde teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı