Merhaba,
Öncelikle işlemci bölümü:
İşlemcim 1090t Black Edition standart hızı 3.2 GHz. Benim ulaştığım hız ve değerleri fotoğraflardan görebilirsiniz. Ancak sorum şu ki; 1.5v ile stabil bir şekilde bu hızlarda kullanabiliyorum. 4GHz için sanırım 1.52'lere çıkmam gerekiyor ve bu, soğutabildiğimiz sürece güvenli midir? Şu anda stok fan ile maksimum 67 dereceyi görüyorum(biliyorum fazla bu işlemci için. Bundan dolayı işlemci fan siparişi verdim.). Ayrıca şu anda 240x16 şeklinde O.C. Çarpanı arttırmak mı daha mantıklı yoksa FSB ile oynamak mı? Normalde RAM'lerim, 1600 MHz 11CL ile çalışıyordu. FSB o zaman 200'dü. FSB'yi arttırıp, 1599MHz 3, 84GHz şeklinde bir ayarlama yaptım ve nedense RAM clleri 9'a düştü. Bende bunu görünce hemen RAM voltajlarını sanki XMP profili varmış gibi 1, 65'e çektim.(BIOS'da herhangi bir XMP ayarı yok) bunun sebebini de yazabilirseniz çok sevinirim. Bütün bilgilerimi fotoğraflara bırakıyorum.
CPU-Z
AIDA64.
İkinci olarak ekran kartına gelirsek GTX 480 ASUS orj 700MHz, 1846 MHz,
Şu anda 790/2000 şekilde ekran kartımı çalıştırabiliyorum. Yaklaşık 1.063 voltaj veriyorum. Yalnız benim ekran kartım yük altında 88 derece civarlarında çalışıyor. Benchmarklarda 95'i buluyor (voltajlı, voltajsız 1-2 derece fark ediyor. Stok voltajı 1.03 olması lazım) ve benchmarklarda stok hızlarıyla bile 94 dereceyi geçince benchmarkda ufak siyahlıklar oluşuyor.(fumark MSI GL) Fermi kartların yüksek sıcaklıklarda gayet iyi çalıştığı söyleniyor. Termal macun ve temizlik işlerini yaptım bu arada aklına takılan olursa. Bu sıcaklıklardaki bir karta daha fazla yüklenmek doğru değil gibi biliyorum fakat geçenlerde bir internet sitesinde, GTX 580 biosunun, GTX 480 ile çalışabildiğini ve güç ihtiyacını oldukça düşürdüğünü ve stok hızını arttırdığını gördüm. (kaynak:
OMG.. GTX 480 flashed with GTX 580 bios)
GPU-Z
Kısaca sorularım şu;
RAM'lerim neden CL9 olarak çalışmaya başladı?
CPU 4.0 GHz nasıl çıkartabilirim?
GPU için yapılabilecek bir şey kaldı mı?