Philips 144 Hz monitörde renkler soluk

Beytoocan61

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yeni Philips 144Hz monitör aldım ama taktığım gibi renkler soluk gelmeye başladı, kendimce birkaç şey denedim ama halen çözüm yok. Yardımcı olabilir misiniz? NVIDIA kartım var bu arada.

Tam olarak hangi monitörü kullanıyorsunuz? Ve ekranın fotoğrafını telefon ile çekip atar mısınız?

Öncelikle kaliteli bir display port kablosu gerekli diye düşünüyorum.

Ekranınızın panel tipine göre de renkler frakeder. IPS en renk konusunda en verimli paneldir. Sonrasında sırasıyla VA ve TN geliyor.

Tüm ayrlar standart moddaysa önce ekranın kendi menüsünden renk profilleri üzerinden deneyin. Çünkü tak çalıştır mantığı olduğu için ekranlarda, ekran kartı hemen hemen her ekrana standart bir renk profili ile görüntü iletir.

Tam olarak hangi monitörü kullanıyorsunuz? Ve ekranın fotoğrafını telefon ile çekip atar mısınız?

Ekranınızın panel tipine göre de renkler frakeder. IPS en renk konusunda en verimli paneldir. Sonrasında sırasıyla VA ve TN geliyor.

Tüm ayrlar standart moddaysa önce ekranın kendi menüsünden renk profilleri üzerinden deneyin. Çünkü tak çalıştır mantığı olduğu için ekranlarda, ekran kartı hemen hemen her ekrana standart bir renk profili ile görüntü iletir.
bu yenisi
cbox olan ise eskisi , cbox renkleri harika

Dosya Ekleri

• PXL_20211229_181041648.jpg
    PXL_20211229_181041648.jpg
    281,2 KB · Görüntüleme: 103
  • PXL_20211227_191534423.jpg
    PXL_20211227_191534423.jpg
    252,9 KB · Görüntüleme: 103
Hangi monitörü kullandığınızı yazmamışsınız. Philips 242E1GAJ mi kullanıyorsunuz? Eğer öyle ise aynı monitörü kullanıyoruz. Bende herhangi bir renk sorunu yok. Attığınız fotoğraflar da bana normal geldi. Monitör üzerinden kontrast, parlaklık gibi değerleri kurcalayarak hoşunuza giden bir ayar bulabilirsiniz. Color kısmından color temperature seçeneğini 7500k yapmayı deneyin öncelikle. Çok güzel renkler veriyor.

monitör ayarlarını sıfırladım ama her şey aynı display port ve hdmı aynı sıkıntı var maalesef renkler ayarlamayı çalıştım ( kırmızı mavi yeşil ) ama halen aynı
Hangi monitörü kullandığınızı yazmamışsınız. Philips 242E1GAJ mi kullanıyorsunuz? Eğer öyle ise aynı monitörü kullanıyoruz. Bende herhangi bir renk sorunu yok. Attığınız fotoğraflar da bana normal geldi. Monitör üzerinden kontrast, parlaklık gibi değerleri kurcalayarak hoşunuza giden bir ayar bulabilirsiniz. Color kısmından color temperature seçeneğini 7500k yapmayı deneyin öncelikle. Çok güzel renkler veriyor.
göründüğü gibi değil işte sanki üstünde gri kaplama var gibi duruyor ve evet aynı monitör
Kontrastı yükseltin OSD' den. Diğer monitörün kontrastı yüksek.
düzelme yok maalesef

Göründüğü gibi değil işte sanki üstünde Gri kaplama var gibi duruyor.
Buna benzer bir sorun daha önce bende de olmuştu. Nvidia Denetim Masasından, Çözünürlük değiştirme / Nvidia renk ayarlarını kullan seçeneğini açınca düzelmişti. Umarım bu ayar size yardımcı olur.

ss.png

Son düzenleme:
Buna benzer bir sorun daha önce bende de olmuştu. NVIDIA Denetim Masası'ndan, çözünürlük değiştirme / NVIDIA renk ayarlarını kullan seçeneğini açınca düzelmişti. Umarım bu ayar size yardımcı olur.

Eki Görüntüle 1255014

Hiçbir şey çözüm etmiyordu ama ben kendimce ufak ayarlar yaptım ve en son NVIDIA ayarlarından kontrast ayarını 77ye çektim bayağı bir düzeldi, ne zor şeymiş arkadaş başka monitöre geçmek :D

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı