Daha önce kullanıp memnun kaldım ve birkaç forum konusuna baktım genel olarak VA panel için benim kullanım amacına göre içime kurt düşürecek birkaç yorum gördüm hocam. Üstte arkadaşa teşekkür edip alacağımı yazdım ancak pivotu önemsemeyebilirim ancak asansörünün olmaması tekrar bi araştırmaya itti beni. Philips'i biraz daha detaylı araştırıyorum şu an bu konuyu inceliyorum;Hocam neden IPS olması konusunda ısrarcısınız?
Daha önce kullanıp memnun kaldım ve birkaç forum konusuna baktım genel olarak VA panel için benim kullanım amacına göre içime kurt düşürecek birkaç yorum gördüm hocam. Üstte arkadaşa teşekkür edip alacağımı yazdım ancak pivotu önemsemeyebilirim ancak asansörünün olmaması tekrar bir araştırmaya itti beni. Philips'i biraz daha detaylı araştırıyorum şu an bu konuyu inceliyorum;
İnceleme: Philips Evnia 25" 25M2N3200W/00 240Hz 0.5 ms inceleme ve karşılaştırma
Merhaba öncelikle ilk incelemem, hatam olursa kusura bakmayınız. Şu anda aktif olarak kullandığım. Philips Evnıa 25" 25M2N3200W/00 240Hz 0.5ms MPRT 1 ms GtG tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım çok fazla insan soru sormuş monitör hakkında alıp denemeyen kişiler VA panel alınmaz deyip geçmişler...www.technopat.net
Sanırım ilk VA panel monitörümü deneyeceğim. Yalnızca IPS kullandım evet memnun kaldım ancak sizin de önerinizle 25M2N3200W'a bir şans vereceğim. Umarım üzmez. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Deneyimlerini paylaşırsan memnun olurum iyi geceler.
Lenovo'nun şu modelini kullandım https://www.hepsiburada.com/lenovo-...b7gacbtk-p-HBCV000059XX6H?magaza=Hepsiburada&Daha 2-3 saat önce stok vardı yanlış bakmadıysam. O zaman Lenovo'ya bir şans verebilirsin, görselini de attım güzel monitör.
Lenovo Legion R25F-30 67B8GACBTK 24.5" 0.5 ms Full HD Pivot 240 Hz Monitör Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Lenovo Legion R25F-30 67B8GACBTK 24.5" 0.5 ms Full HD Pivot 240 Hz Monitör fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Lenovo Legion R25F-30 67B8GACBTK 24.5" 0.5 ms Full HD Pivot 240 Hz Monitör özelliklerini incele, 5.699,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
N11 veya PTT AVM tavsiye etmiyorum, bana kullanılmış ürün yolladı n11. aynı satıcı Trendyol'da da satışını yapıyor gti bilişim. Amazon'dan almanı tavsiye ederim.
Lenovo'nun şu modelini kullandım https://www.hepsiburada.com/lenovo-...b7gacbtk-p-HBCV000059XX6H?magaza=Hepsiburada&
Aslında epey memnun kalmıştım ama benim için en büyük eksisi masayı kaplayan kocaman ayakları. Sürekli olarak klavye mouse teması yaşanıyordu bu yüzden kardeşime verdim monitörü. Senin attığın monitörde Philips'e göre ghosting vs durumları nedir? CS2 oynuyor musun? Sorun yaşadın mı herhangi bir durumda? Artıları ve eksileriyle yazabilir misin hocam rica etsem
Yani Philips VA kullandıgı panel kalitesini bilmem F/P olduğunu biliyorum öğrenmek gerekiyor.
Philips Evnia 24M2N3200S 23.8" 180Hz 1ms HDMI DP GSync HDR10 FHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA
Philips Evnia 24M2N3200S 23.8" 180Hz 1ms HDMI DP GSync HDR10 FHD IPS Gaming Monitör En iyi fiyat seçenekleri ile 24M2N3200S ITOPYA'dawww.itopya.com
Bende bu modelin pivotlusu var çok memnunum ama pivot monitörde şart, ben balon olduğunu düşünürdüm ama bambaşka bir şeymiş o yüzden AOC'u direk eleyin bence.
Çok bilgili değilim ona rağmen biliyorum, oyun için VA paneller daha iyi. Ve kaliteli VA paneller IPS panellerden daha iyi.
Hocam cevabınız için teşekkür ederim, sanırım bu konuda bilgilisiniz. Sistemime göre ve kullanım amacıma göre bana bir monitör önerir misiniz? Değecek bir monitör için bütçeme ekleme yapabilirim. 1080p, yoğun kullanım CS2 olacak ancak tek kullanım amacı bu değil tabii ki. Asansör istiyorum ancak pivot şart değil olursa + yazar ancak pek aramıyorum. Daha önce G24F-2, LENOVO LEGION R25I-30 ve AOC'un modelini anımsayamadığım 24 inç 2k monitörünü kullandım. Hepsinden memnun kaldım hepsi IPS paneldi. Farklı bir panel kullanmadım ancak kullanım amacıma göre daha uygunsa denemeye varım.Bu iki rehberde gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz. Kıyaslamak içinde mantıklı.
Rehber: VA monitör tavsiyeleri
Philips 25M2N3200W 1080p, 24.5", 240 Hz. %135 sRGB Volume, %95 DCI-P3 Volume, %92 Adobe RGB Volume. 3500:1 kontrast orani. 310cd maksimum parlaklik. Stok haldeki black smearing miktari fena degil, gecikme suresi de fena degil. "Faster" overdrive moduna cekince black smearing belirgin sekilde...techolay.net Rehber: AOC AGON 24G42E alınır mı?
Kontrast Kontrast oranı efsane. Kontrast oranı 1500:1 çıkmış, ortalama olarak IPS paneller 1000:1 civarı kontrast sunar. Mesela bu bütçelerdeki rakibi MAG256F 1100:1 civarı kontrast oranına sahip...techolay.net
R25F-30 ile aynı paneli kullanıyor. OverDrive ayarlaması daha iyi. Yani daha iyi Black smearing performansı var.
Bunun pivotlusu dediğiniz hangi model tam olarak? 24M1N3200 serisinden bir monitör mü? Yoksa 27m2n serisinden mi?
Oyun için VA, IPS'ten daha iyi değil. Giriş seviye VA monitörleri elersek orta-üst segment kıyaslamasında VA panel daha iyi görüntü kalitesinde. Çünkü IPS panel seviyesinde renk gamutu + 3 kat daha fazla kontrast oranı sunuyor. Siyahlarda da daha iyi ayrıca.
Oyun için IPS kadar iyi değil çünkü en yavaş panel türü VA'dır. Haliyle hareket performansı olarak da en kötüsüdür. E sporcuların TN ve IPS kullanmasının sebebi de budur. İkisinin de birbirine karşı artı ve eksileri var. VA alırken ayrıca dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi halde ghosting sorunu yaşamanız kaçınılmaz olur.