- Makaleler
- 8
Daha fazla
Hocam cevabınız için teşekkür ederim, sanırım bu konuda bilgilisiniz. Sistemime göre ve kullanım amacıma göre bana bir monitör önerir misiniz? Değecek bir monitör için bütçeme ekleme yapabilirim. 1080p, yoğun kullanım CS2 olacak ancak tek kullanım amacı bu değil tabii ki. Asansör istiyorum ancak pivot şart değil olursa + yazar ancak pek aramıyorum. Daha önce G24F-2, LENOVO LEGION R25I-30 ve AOC'un modelini anımsayamadığım 24 inç 2K monitörünü kullandım. Hepsinden memnun kaldım hepsi IPS paneldi. Farklı bir panel kullanmadım ancak kullanım amacıma göre daha uygunsa denemeye varım.
Saydığın modellerden renk gamutu olarak pek bir farkı yok. R25i-30 ile Adobe RGB hariç birebir aynı renk gamutlarına sahip diyebilirim. Adobe RGB de biraz daha düşük %4 kadar ama, Adobe RGB senin işine yaramaz, ayrıca o kadar da fark yok. Gigabyte da keza bu modellerle çok yakın renk gamutu olarak. Parlaklıkta 310CD yani Gigabyte ve Lenovo kadar R25i-30 kadar iyi değil ama, düşükte değil. Kontrast bakımından hepsinden üstün zaten. Aynı renk gamutu + 3 kat daha fazla kontrast + daha iyi siyahlar. Özetle daha iyi görüntü kalitesine sahip bu monitör. Özellikle siyahları yoğun kullanan bir şey açarsan daha iyi anlarsın.
CS2 kısmına gelecek olursak 2 tane sorum var.
1- bilgisayarın CS de 240 FPS alabiliyor mu?
2- rankın çok mu yüksek?
Siyah farkı olarak şundan bahsediyorum.