Philips 276E8VJSB/00 monitör alınır mı?

Trendyol dan aldım. Herhangi Bi mağazada bu durumla karşılaşırmıyım. Media mark gibi v. S

@CoperLaZ

Bu monitörün 60 Hz ve 5 ms olduğu trendyol üzerindeki satışta görünüyor.

Size 1 ms ve 144 Hz olduğu mantığına ne sürükledi acaba çok merak ediyorum.

IPS panele sahip 1 ms monitörlerin yapısı normal IPS panellerden zaten yine farklı.

4K IPS panele sahip olup 144 Hz ile birlikte 1 ms bir monitör bu fiyatlara zaten olmaz.

1080P ve 2K IPS panellere zaten şu an 1000-4000 TL arası para ödüyoruz.

Bazı durumlara göre fiyat 2 katına dahi çıkıyor.

Not olarak şunu söylemeden geçmeyim.

LOL harita izi kalma durumu düzeldi.
Uzun süre LOL oynamadım sıkıldığımdan. Bu aralar zaman buldukça giriyorum 1,2 oyun için.

IPS panellerde sabit bir görsel çok fazla uzun süre kaldığında bu gölge oluşuyor.
Bunun sebebi piksel tembelliği oluyor.

Bu durumu yaşadığım zaman günde en az 10 saat aralıksız LOL oynuyordum ve neredeyse her gün oynuyordum.

IPS panel alacaklar buna özellikle dikkat etsin.

Bu monitörün sRGB modunda parlaklığı %90. Yüksek grafik ayarla birlikte panel ısınmasından kaynaklı olabilir diye düşündüm bir ara. Ancak panel ısınmıyordu.

Daha güncel ürünler şu an mevcut. Bu sebeple onlara bakmak daha mantıklı olabilir fiyat farkı çok olmadığı sürece.

Benim aldığımda 2 bin TL altındaydı şu an ise 3 bin TL civarında.
Bu sebeple başka modellere yönelebilirsiniz.

Son düzenleme:
Model ismine hiç göz attınız mı?

Konu içinde konuşulan ve alınan monitör sizin şu an paylaştığınız ürün değil.

Bahsetiğiniz modeli buradan öğrenebilirsiniz ne özellikleri var diye.

Bahsettiğiniz model IPS değil VA.
4K değil 1080p.
144 Hz bir paneli var.
Griden griye normalde 4 ms. Ancak 1 ms desteği sunuyor MPRT özelliği sayesinde.

Bir yorum veya durumu belirtirken doğru kaynak belirtmeniz çok önemli.

İlândaki özellik açıklamasının ekran alıntısını kanıt olarak alın.
VA panele sahip bir monitöre IPS bilgisi geçtikleri için iade etme hakkın var.

Teşekkür ederim.
Bide Bi sorunla daha karşılaştım. 144 hz diyor lakin sistem ayarlarında 60 hz gösteriyor.

Teşekkür ederim.

Bide Bi sorunla daha karşılaştım. 144 hz diyor lakin sistem ayarlarında 60 hz gösteriyor.

Görüntü ayarlarından gelişmiş görüntü ayarlarına gidin. Buradaki yenileme hızını olması gereken değere alın.

Aynı sekmede ekran bağdaştırıcı özellikleri diye bir sekme yazısı var. Mavi renktedir.
Bu yazıya tıklayarak o sekmeyi aç. Sonrasında bağdaştırıcı, monitör, renk yönetimi sekmelerini sekmelerini gösteren pencere çıkacak.
Bu pencerede monitör olan sekmeye geç. Buradan ekran yenileme sıklığının istenilen Hertz değerinde olduğundan emin olun. Uygula dedikten sonra tamam ile işlemi bitirin bir değişiklik yaptıysanız.

Nvidia bir ekran kartı kullanıyorsan Nvidia denetim masasından çözünürlük değiştirme sekmesinden yenileme hızının istenilen değerde olduğundan emin ol. Değilse istenilen değere alıp ayarını kaydet.

Çoğu monitörün kendi yapısında FPS yani Hz ayarı mevcut oluyor. Monitör üzerinde bu ayar var mı kontrol et. Varsa istenilen değere al. (FPS modu özelliğinden bahsetmiyorum bunla karıştırma.)

Not olarak şunu ekleyeyim.
1 ms için MPRT özelliğini aktif etmen gerekli. Bu olduğunda yanlış hatırlamıyorsam eğer FreeSync özelliği devre dışı kalıyordu. Bu özelliğin aktif olduğu durumda bazı özellikler veya destekler pasif durumuna geçiyor.
MPRT özelliği monitörün kendi yapısından aktif ediliyor haberin olsun.

Hertz seçeneklerinde 60 hz ve 75 hz var 144 göstermiyor hocam.

Philips monitör almayı düşünüyorum ama kendi sitesinde yazan ntsc ve srgb gibi değerlerin gerçeği yansıtmadığını okudum bir sitede. Siz memnun musunuz? Philips 272E2FA modeli ile Dell S2721H modeli arasında kaldım.

neredeyse 1 yıl olacak kullanalı. Macbook Pro da kullanmak için almıştım, çok memnunum görüntü kalitesi olarak ancak hdmı zaten mümkün değil ama displayport yani thunderbolt ile kullanmak isterseniz muhakkak çevirici kullanın ayrıca akım korumalı priz ile kullanmanızı tavsiye ediyorum. 2 kere elektrikten kaynaklı ekran, ana kart değişimi yaşadım her ne kadar bunu apple'a söylemesem de sebebinin bu olduğunu biliyorum. Garantili olduğu için problem yaşamadım. Başka sorular varsa yanıtlayabilirim.

Siparişi verdim umarım ölü piksel vb olmaz. Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…