Çözüldü Philips Evnia 27m2N3501PA monitör Type-C to DisplayPort kablosu ile görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dolwiki3

Megapat
Daha fazla  
Monitör
Philips Evnia 27" 27m2N3501PA 260 Hz
Merhaba, bugün Philips Evnia 27" 27m2N3501PA 260 Hz modelini satın aldım. Laptop kullanıcısıyım ve kullandığım laptop Acer Nitro AN16-41 Ryzen 7 ve RTX 4070'li olan model. İki adet Type-C USB3.2 gen 2 portum var cihazın kullanıcı kılavuzunda yazdığına göre. Ancak Paugge'nin CDP14B-PRO model Type-C to DisplayPort kablosunu kullanarak monitörüme görüntü alamıyorum. HDMI ile de 144 Hz kullanabiliyorum. Ben HDMI kullanmak istemiyorum arkadaşlar birinci önceliğim bu çünkü portuydu bilmem nesiydi gerçekten uğraşması can sıkıcı bir iş evde on tane HDMI kablosu oldu. Benim bu laptoptan görüntümü neden monitörde alamıyorum dönüştürücü ile?

Kullanıcı kılavuzu linki https://global-download.acer.com/GDFiles/Document/User Manual/User Manual_Acer_2.0_A_A.pdf?acerid=638707094424874232&Step1=&Step2=&Step3=NITRO AN16-41&OS=ALL&LC=en&BC=ACER&SC=AAP_2

Kablo linki: Paugge USB C to Displayport Kablo - DP 1.4, Thunderbolt 4/3, HDR, 8K 60Hz, 4K 144Hz/120Hz/60Hz, 2K 240Hz, Full HD 240Hz, Örgülü, 2 Metre (CDP14B-PRO) : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Monitör linki: https://www.sinerji.gen.tr/philips-...vjFfPl9bhYItdsgg_llNngvuDB-fGB4RoCyAsQAvD_BwE

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dönüşünüz için teşekkür ederim. Panel yönetimi kısmını NVIDIA Denetim Masası'ndan bulamadım.
Eki Görüntüle 2592619

PhysX yapılandırması erkan görüntüm ise bu şekilde. Eki Görüntüle 2592618

Belki kablom eski bilmiyorum ama monitör 2.0 olduğu için desteklemiyor 144 ten fazlasını dediler.

BIOS içinde dGPU modu açık olabilir. BIOS girip graphic switch ayarı olup olmadığına bakar mısınız? Varsa Optimus moda alın yine çünkü PhysX ekranında iGPU görünmediği için anlıyoruz ki kapalı. HDMI 2.0 ile maksimum 240Hz almak mümkün, size yanlış bilgi verilmiş. NVIDIA üstüne bağlı DP görünüyor. 2 adet Type-C portundan biri net şekilde NVIDIA ile görüntü sağlamalı normal bir DP girişi olmadığı için.
Cihazda MUX Switch yokmuş, Advanced Optimus mevcut. O sebeple kapanmıyor, başka bir sebep aranmalı.

Cihazınızın başta ekran kartı olmak üzere sürücüleri güncel mi? Chipset, BIOS vs. ?

@Astiva Hocam yardımcı olur musunuz? Sebep muhtemelen Advanced Optimus sebebiyle external displayin iGPU üstünden alınması ancak sebep Advanced Optimus ise bu nasıl bypass edilir veya edilebilir mi ben bilemiyorum şahsen. Eğer fikriniz varsa katkıda bulunursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Chipset ve BIOS güncellemelerimi yaptım.
Cihazda MUX Switch yokmuş, Advanced Optimus mevcut. O sebeple kapanmıyor, başka bir sebep aranmalı.

Cihazınızın başta ekran kartı olmak üzere sürücüleri güncel mi? Chipset, BIOS vs. ?

@Astiva Hocam yardımcı olur musunuz? Sebep muhtemelen Advanced Optimus sebebiyle external displayin iGPU üstünden alınması ancak sebep Advanced Optimus ise bu nasıl bypass edilir veya edilebilir mi ben bilemiyorum şahsen. Eğer fikriniz varsa katkıda bulunursanız sevinirim.

Advanced Optimus kapatılıp deneyelim bakalım. NVIDIA Denetim Masası'ndan panel yönetimine girip oradan Optimus moda alın. Bu şekilde iGPU aktif olacak. Ilk olarak böyle deneyin fakat dikkat etmemiz gereken diğer durum ise hangi portun nereye bağlı olduğunu öğrenelim. Aynı şekilde NVIDIA Denetim Masası'ndan PhysX yapılandırması sekmesine girip ekran görüntüsü atar mısınız? Bir diğer soru ise HDMI ile 240Hz alabilmeniz gerekiyor HDMI 2.0 olduğu için monitör.

Advanced Optimus kapatılıp deneyelim bakalım. NVIDIA Denetim Masası'ndan panel yönetimine girip oradan Optimus moda alın. Bu şekilde iGPU aktif olacak. Ilk olarak böyle deneyin fakat dikkat etmemiz gereken diğer durum ise hangi portun nereye bağlı olduğunu öğrenelim. Aynı şekilde NVIDIA Denetim Masası'ndan PhysX yapılandırması sekmesine girip ekran görüntüsü atar mısınız? Bir diğer soru ise HDMI ile 240Hz alabilmeniz gerekiyor HDMI 2.0 olduğu için monitör.
Dönüşünüz için teşekkür ederim. Panel yönetimi kısmını nvidia denetim masasından bulamadım.
1761253388530.png

PhysX yapılandırması erkan görüntüm ise bu şekilde.
1761253307860.png

Belki kablom eski bilmiyorum ama monitör 2.0 olduğu için desteklemiyor 144 ten fazlasını dediler.

Dönüşünüz için teşekkür ederim. Panel yönetimi kısmını NVIDIA Denetim Masası'ndan bulamadım.
Eki Görüntüle 2592619

PhysX yapılandırması erkan görüntüm ise bu şekilde. Eki Görüntüle 2592618

BIOS içinde dGPU modu açık olabilir. BIOS girip graphic switch ayarı olup olmadığına bakar mısınız? Varsa Optimus moda alın yine çünkü PhysX ekranında iGPU görünmediği için anlıyoruz ki kapalı. HDMI 2.0 ile maksimum 240Hz almak mümkün, size yanlış bilgi verilmiş. NVIDIA üstüne bağlı DP görünüyor. 2 adet Type-C portundan biri net şekilde NVIDIA ile görüntü sağlamalı normal bir DP girişi olmadığı için.

Çözüm
HDMI 2.0 ile maksimum 240Hz almak mümkün, size yanlış bilgi verilmiş.
Hocam burada araya girmek isterim, monitör 2K olduğu için HDMI 2.0'la 144 Hz alınması normal. Geri kalan kısım hakkında bir şey diyemeyeceğim maalesef, kablonun hasarlı gelmiş olması da bir ihtimal.

Dosya Ekleri

• 1761255792911.png
    1761255792911.png
    239,3 KB · Görüntüleme: 2
Hocam burada araya girmek isterim, monitör 2K olduğu için HDMI 2.0'la 144 Hz alınması normal. Geri kalan kısım hakkında bir şey diyemeyeceğim maalesef, kablonun hasarlı gelmiş olması da bir ihtimal.

Evet 2K için bu doğru. Kullanıcı çözünürlük belirtmediği için maksimum değeri belirttim sadece. Ona söylenen bilgide de detay olmadı için belirtmekte fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı