Phishing database nedir?

Lbs99229

Centipat
Merhaba, Instagram'da yanlışlıkla birisinin hikayesindeki linke tıkladım. Bir tane siteye attı site tam yüklenmeden siteden çıktım. Sonra VirusTotal'de taradım ve phishing database phishing buldu. Sanırım soru sorma sitesiydi. Virüs bulaşmış mıdır?

Not: VirusTotal linkini paylaşamayacağım ama aşağıya resmini koydum kusuruma bakmayın.

Dosya Ekleri

• resim_2025-01-03_214240148.png
    resim_2025-01-03_214240148.png
    152,7 KB · Görüntüleme: 181
Son düzenleyen: Moderatör:
phishing normalde oltalama olarak geçer ve genelde hesap çalmak için kullanılır(kullanıcı bilgilerini kendi girerse çalabilirler başka yolu yok bu tarz sitelerde).

Ancak belki kullanıcıdan bilgi almak için(anket siteleri gibi) bir siteyse bilmiyorum. En iyisi virustotal bilen insanların cevaplaması olur.

Hocam phishing denilen şey oltalama yani sizin bir atraksiyonda bulunmanız gereken kandırma yöntemi. En yaygın olarak siteye tıkladığınızda virüs bulaştırma ya da siz siteye tıkladıktan sonra bir hesabınıza login olmanız / siteden bir şey indirmeniz gibi durumlarda phishing oluyor.

Hocam phishing denilen şey oltalama yani sizin bir atraksiyonda bulunmanız gereken kandırma yöntemi. En yaygın olarak siteye tıkladığınızda virüs bulaştırma ya da siz siteye tıkladıktan sonra bir hesabınıza login olmanız / siteden bir şey indirmeniz gibi durumlarda phishing oluyor.
Hocam siteye girince hemen çıktım. Birde sitenin urlsi l.instagram.com bana orijinal site gibi geldi. Sizce virüs bulaşmış mıdır?

Hocam siteye girince hemen çıktım. Bir de sitenin URL'si l.instagram.com bana orijinal site gibi geldi. Sizce virüs bulaşmış mıdır?

Virüs taraması yapın ve başka bir cihazdan Instagram şifrenizi değiştirin.

Tüm hesaplarımın şifresini mi değiştireyim yoksa sadece o hesabımın şifresini mi?
Yani nasıl bir phishing olduğunu bilmiyorum ben olsam hepsini değiştiririm.

Yani nasıl bir phishing olduğunu bilmiyorum ben olsam hepsini değiştiririm.
O hesabıma kayıtlı olan telefon numaram şuanda kullanılmıyor. Umarım farklı bir yöntemle değiştirebilirim. Virüstotal linki: VirusTotal

O hesabıma kayıtlı olan telefon numaram şuanda kullanılmıyor. Umarım farklı bir yöntemle değiştirebilirim. Virüstotal linki: VirusTotal
@Dutchman Hocam sizi etiketlediğim için kusura bakmayın ama virüstotal sonucu nasıl?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı