Kart kaç senelik bilmiyorum fakat 4 5 yıllık kullanımdan sonra termal macun yenileyebilirsin. İyi bir macun ile daha aşagı çekebilirsin sıcaklık değerlerini.
Kart daha 1 senelik ama macununu değiştirirken orijinal macununun kuruduğunu gördüm kaliteli bir macun ile de değiştirdim zaten değiştirmeden önce sıcaklık değerlerim daha yüksekti.
Merhaba dostlar, yakın zamanlarda ikinci el bir Phoenix 1660 Super ekran kartı aldım. Kartın performansı tatmin ediyor ama çok fazla ısınıyor. Oyun oynarken 82 dereceye kadar çıkıyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim? Karta sıvı soğutma takmalı mıyım? İnternette undervolt vs. yapanlar var eğer büyük performans kaybı yaşattırmayıp ısınmayı 70'li derecelere düşürecekse yardımınız ile yapabilirim.
Peki sizce undervolt yapmalı mıyım yaparsam faydasını veya zararını görür müyüm birkaç video izledim ısınmada oldukça fark ediyor ve FPS farkı çok da fazla değil.
Undervolt işleminin bir zararı olacağını sanmıyorum. Faydası sıcaklığa direkt etki eder çünkü aynı işi daha düşük gerilimle yapacağı için daha az ısınacak. Ancak deneyip görmek gerekir tabii.
Undervolt işleminin bir zararı olacağını sanmıyorum. Faydası sıcaklığa direkt etki eder çünkü aynı işi daha düşük gerilimle yapacağı için daha az ısınacak. Ancak deneyip görmek gerekir tabii.
Maalesef hocam, hiç yapmadım sadece teorik olarak bilgi sahibiyim. Ancak forumda arayın, yerli ve yabancı kaynakları taratın mutlaka kaynak bulursunuz.