Phoenix Rebirth x 144 hz almak

BySezqin

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi Rebirth x kasasını almayı düşünüyorum fakat kafamda deli sorular var. Cevaplayanlara çok teşekkür ederim.

Gainward ekran kartında mini displayport, mini hdmi ve dvi-i girişleri bulunmakta. 144 hz almak için hangisini kullanmalıyım ve 144 hz almak için dönüştürücü kullanmak şart mı? Bir de mini displayport ve mini hdmi normal displayport ve hdmi'ye göre performans kaybı yaşatır mı?

@Recep Baltaş hocam siz bu kasayı tanıtırken hangi çıkışı kullanmıştınız? Dönüştürücü kullandınız mı?

Yardım edecek yok mudur?

Daha evvel kullandığım 144HZ monitörde DVI ve Displayport kullandım. İkisindede 144HZ tam destekliyor. HDMI sadece 120HZ kadar destekliyor. Ayrıyeten Displayport kabloda DVI'da olmayan HD çözünürlük seçeneği var. Ben DVI ile Displayport arasında performans anlamında pek fark görmedim desem yeridir. Birde monitörün hoparlörü var ise monitörden ses almak için HDMI yada Displayport kablo takman lazım.

Şunuda ilave edeyim illaki hazır PC alacaksan o bilgisayar yerine bunu öneririm. Hem daha ucuz hemde daha performanslıdır.

Intel Skylake i7 6700K 4.0GHz, Z170A Gaming M3, GTX980ti 6GB, 16GB DDR4, 250GB SSD+1TB HDD USB 3.0 750W Sıvı Soğutma Oyun Bilgisayarı

Son düzenleme:
Daha evvel kullandığım 144HZ monitörde DVI ve Displayport kullandım. İkisindede 144HZ tam destekliyor. HDMI sadece 120HZ kadar destekliyor. Ayrıyeten Displayport kabloda DVI'da olmayan HD çözünürlük seçeneği var. Ben DVI ile Displayport arasında performans anlamında pek fark görmedim desem yeridir. Birde monitörün hoparlörü var ise monitörden ses almak için HDMI yada Displayport kablo takman lazım.

Şunuda ilave edeyim illaki hazır PC alacaksan o bilgisayar yerine bunu öneririm. Hem daha ucuz hemde daha performanslıdır.

Intel Skylake i7 6700K 4.0GHz, Z170A Gaming M3, GTX980ti 6GB, 16GB DDR4, 250GB SSD+1TB HDD USB 3.0 750W Sıvı Soğutma Oyun Bilgisayarı

İlginize çok teşekkür ederim. Attığınız linkteki kasa çok dandik görünüyor ve açıkçası beni phoenixe bağlayan kablolamaları, montajları ve testleri oldu. Bu arada hocam Asus vg248qe ve benq xl2411z 144 hz monitör arasında gidip geliyorum. Birde hocam gainward ekran kartı nasıldır ? Girişleri de mini displayport ve mini hdmi konulmuş. Mini olması beni rahatsız etti. Monitöre takmak için dönüştürücü bulmak gerekecek değil mi? Bilginize başvurmak istedim. Teşekkürler.

Kasa dert değil yahu aynı bileşenleri al kasayı zevkine göre kendin seç gerekirse. Önerdiğim bilgisayarın sadece kasası senin seçtiğin bilgisayardan zayıf geri kalan her donanım ya eşdeğer yada daha üstün nitelikte. İşin garanti boyutunu düşünüyorsan yani bilgisayarı alırım herhangi arıza olduğunda komple yollarım diyorsan ancak alabilirsin. Şahsi fikrim içerisindeki donanımlar parasını haketmiyor. O paraya çok daha iyisi toplanır yönünde.

Monitöre gelirsek artık yavaştan 4K geçmek gerekir. Bundan 2 yıl önce olsa 780Ti ile her ikiside mükemmel uyumlu olur derdim. Ama o çözünürlükte eskidi artık. Devir 4k devri. Madem üst düzey bilgisayar alacaksın gerekirse bütçe arttır 4k monitör al derim.

Kasa dert değil yahu aynı bileşenleri al kasayı zevkine göre kendin seç gerekirse. Önerdiğim bilgisayarın sadece kasası senin seçtiğin bilgisayardan zayıf geri kalan her donanım ya eşdeğer yada daha üstün nitelikte. İşin garanti boyutunu düşünüyorsan yani bilgisayarı alırım herhangi arıza olduğunda komple yollarım diyorsan ancak alabilirsin. Şahsi fikrim içerisindeki donanımlar parasını haketmiyor. O paraya çok daha iyisi toplanır yönünde.

Monitöre gelirsek artık yavaştan 4K geçmek gerekir. Bundan 2 yıl önce olsa 780Ti ile her ikiside mükemmel uyumlu olur derdim. Ama o çözünürlükte eskidi artık. Devir 4k devri. Madem üst düzey bilgisayar alacaksın gerekirse bütçe arttır 4k monitör al derim.
Anladım hocam aklıma takılan bir diğer hususta bu gainward ekran kartında mini displayport ve mini hdmi var. Alacağım monitörde de normal displayport ve hdmi var. Monitöre takmak için dönüştürücü mü gerekecek?

Anladım hocam aklıma takılan bir diğer hususta bu gainward ekran kartında mini displayport ve mini hdmi var. Alacağım monitörde de normal displayport ve hdmi var. Monitöre takmak için dönüştürücü mü gerekecek?

Kutu içeriğinde dönüştürücü yoksa evet.

Ekran kartında öyle bir şey yok. Normal HDMI ve DisplayPort mevcut. Bir adet de DVI var.

Ekran kartında öyle bir şey yok. Normal HDMI ve DisplayPort mevcut. Bir adet de DVI var.
Hayır hocam mini displayport, mini hdmi ve dvi var. Baya araştırdım hatta phoenixle iletişime geçtim.

Kutu içeriğinde dönüştürücü yoksa evet.
Hocam dönüştürücü kullanmadan takılacak başka kablo yok mu? Bir arkadaş söylemişti. Bir ucu mini diğer ucu normal olan displayport varmış.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı