Phonk müzik türü biter mi?

Phonk'a ilgim var fakat bazı arkadaşlar biter bazı arkadaşlar bitmez dediği için bir ikilemde kaldım içimde bir gariplik oluştu sence ne yapmam lazım.

Phonk yapacaksan globale açılman lazım çünkü Türkiye'de phonk kitlesi o kadar çok yok fakat Türkiye de rap piyasası çok var. Phonk'ta aslında güzel de para var ama çok dinlenmen gerek milyonlarca. Müzik hiç belli olmaz hocam 90'lar ve 2000'lerin başında HIP Hop Top 1 iken 2000'lerin sonu 2010'ların başı gibi Rock güzel yükselişteydi. Sonrasında Rap yükselişe geçti ve şu an hala 1. sırada kim bilir belki bundan sonra phonk 1. olabilir ama hiç sanmıyorum.

Phonk yapacaksan globale açılman lazım çünkü Türkiye'de phonk kitlesi o kadar çok yok fakat Türkiye de rap piyasası çok var. Phonk'ta aslında güzel de para var ama çok dinlenmen gerek milyonlarca.

Zaten phonk yaparken içine Türkçe bir içerik katmıyorum melody yazıyorum ve bazı phonk vocalleri oluyor onları kullanıyorum ve kulağa hoş gelmesi için çabalıyorum.

Phonk yapacaksan globale açılman lazım çünkü Türkiye'de phonk kitlesi o kadar çok yok fakat Türkiye de rap piyasası çok var. Phonk'ta aslında güzel de para var ama çok dinlenmen gerek milyonlarca. Müzik hiç belli olmaz hocam 90'lar ve 2000'lerin başında HIP hop top 1 iken 2000'lerin sonu 2010'ların başı gibi rock güzel yükselişteydi. Sonrasında rap yükselişe geçti ve şu an hala 1. sırada kim bilir belki bundan sonra phonk 1. olabilir ama hiç sanmıyorum.

Phonk'un niye top 1. olabileceğini düşünmüyorsun? Daha az bir kesime hitap etceği için değil mi? Rap her yaştan bir dinleyeni olabilir ama phonk sanki gençlerin arasında daha popüler.

Zaten phonk yaparken içine Türkçe bir içerik katmıyorum melody yazıyorum ve bazı phonk vocalleri oluyor onları kullanıyorum ve kulağa hoş gelmesi için çabalıyorum.

Phonk'un niye top 1. olabileceğini düşünmüyorsun? Daha az bir kesime hitap etceği için değil mi? Rap her yaştan bir dinleyeni olabilir ama phonk sanki gençlerin arasında daha popüler.

Phonk çok hızlı yayıldı ve suyunu çıkardılar bence. Bütün sosyal medyada her videonun arkasında phonk müzik kullanılıyor artık insanlar bıkmaya başladı ki bende bunlarda biriyim ilk Override gibi phonklar çıktığında güzeldi bence ama sonradan her yerde duymaya başlayınca baydı artık neredeyse hiç dinlemiyorum diyebilirim.

Phonk çok hızlı yayıldı ve suyunu çıkardılar bence. Bütün sosyal medyada her videonun arkasında phonk müzik kullanılıyor artık insanlar bıkmaya başladı ki bende bunlarda biriyim ilk override gibi phonklar çıktığında güzeldi bence ama sonradan her yerde duymaya başlayınca baydı artık neredeyse hiç dinlemiyorum diyebilirim.

Evet ilk başlarda bende aşırı dinliyordum şimdi neredeyse nadiren ama Instagram'da bir editin arkasında duyunca sarıyor ve ara sıra acıp dınlıyorum. Zaten tam editlik bir şarkı türü. Ama yeni türleri çıkıyor krushfunk gibi veya brazil bunlarda sarıyor ama bunları artık dinlemiyorum. Yeni türleri çıkınca sarıyorda boyle düz devam ederse sarmaz gibi. Pekala sağ ol yardımlarınız için.

Phonk'a ilgim var fakat bazı arkadaşlar biter bazı arkadaşlar bitmez dediği için bir ikilemde kaldım içimde bir gariplik oluştu sence ne yapmam lazım.

Bitmez ama sürekli aynı devam ederse insanları bir süre sonra çok sıkar ve dinlemeyi bırakırlar. Ama benim gibi olan kemik tayfa dinlemeye devam eder. Phonk'un bitmeme sebebi bence belli bir zamandan sonra farklı farklı türevleri çıkması. Mesela Brazilian Funk buna en büyük örnek, açıkçası ben çok sevmem. Ama fark ettiğim şu ki artık o türde değişmeye başladı. Bana soracak olursan 2020 - 2022 arası "gerçek" phonkların çıktığı dönemde kendi piyasasında bir başyapıt dönemiydi. Zamanında şarkı çıkartan kişiler; Kordhell, MUPP ve KSLV gibi birçok sanatçı bunun karşılığını fazlasıyla aldı. Şu an ise popülerite değişti, tarzını değiştirmeyen sanatçılar ise dinlenmemeye başladı. Şu an phonk üretip popüler olmanın yolu ctrl c - ctrl v'dir. Popüler ne devam ediyorsa onu yapman lazım yoksa dinlenmenin çok da bir yolu yok.

Bitmez ama sürekli aynı devam ederse insanları bir süre sonra çok sıkar ve dinlemeyi bırakırlar. Ama benim gibi olan kemik tayfa dinlemeye devam eder. Phonk'un bitmeme sebebi bence belli bir zamandan sonra farklı farklı türevleri çıkması. Mesela brazilian funk buna en büyük örnek, açıkçası ben çok sevmem. Ama fark ettiğim şu ki artık o türde değişmeye başladı. Bana soracak olursan 2020 - 2022 arası "gerçek" phonkların çıktığı dönemde kendi piyasasında bir başyapıt döne miydi? Zamanında şarkı çıkartan kişiler; kordhell, mupp ve kslv gibi birçok sanatçı bunun karşılığını fazlasıyla aldı. Şu an ise popülerite değişti, tarzını değiştirmeyen sanatçılar ise dinlenmemeye başladı. Şu an phonk üretip popüler olmanın yolu CTRL C - CTRL V'dir. Popüler ne devam ediyorsa onu yapman lazım yoksa dinlenmenin çok da bir yolu yok.

Bu yeni tarzları nasıl buluyorlar onu çözemedim. Bende bulamaz mıyım? Bulmanın bir yolu yok mu?

Raple bir şeyler başarabilirsin çabalarsan ama phonkla çok zor, fakat kısa sürede phonkla daha yükselirsin rape göre.
Rap önerimdir.

Raple bir şeyler başarabilirsin çabalarsan ama phonkla çok zor, fakat kısa sürede phonkla daha yükselirsin rape göre.
Rap önerimdir.

İkisini de yapmak istiyorum ama şu an phonk daha ağır basıyor isteklerime. İlerleyen zamanlarda Rap'de yapmaya çalışırım diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı