Photoshop Action aynı fotoğrafı düzenliyor

Daha fazla  
1717493223106.png

Kendime bir Action oluşturdum fakat bu Action'ı çalıştırdığımda hep aynı fotoğrafı alıp düzenliyor. Ben bu Action'daki işlemleri en son ki yüklediğim fotoğrafa yapmasını istiyorum. Bunu nasıl yaparım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet olay Batch actions'daymış fakat işlerimi kaydettikten sonra eklenecek fotoğrafı nasıl değiştiririm bunu hala bulamadım. Üstelik videodan da hiçbir şey anlamadım, adam action oluşturuyor fakat hiçbir şey kaydetmeden diğer fotoğrafları düzenledi.

Evet olay Batch actions'daymış fakat işlerimi kaydettikten sonra eklenecek fotoğrafı nasıl değiştiririm bunu hala bulamadım. Üstelik videodan da hiçbir şey anlamadım, adam action oluşturuyor fakat hiçbir şey kaydetmeden diğer fotoğrafları düzenledi.
İzlediğine emin misin? 0:20-0:30 arası batch ve action seçimi. Dahası için araştırabilirsin.

İzlediğine emin misin? 0:20-0:30 arası batch ve action seçimi. Dahası için araştırabilirsin.
Adam hazır Actionları yapmayı gösteriyor benim istediğim orada yok. Sorunum, kendi Action'ımı yapıyorum fakat koyduğum fotoğrafın değişmesi gerekirken arkadaki fotoğraf değişiyor.

Adam hazır Actionları yapmayı gösteriyor benim istediğim orada yok. Sorunum, kendi Action'ımı yapıyorum fakat koyduğum fotoğrafın değişmesi gerekirken arkadaki fotoğraf değişiyor.
Herhangi bir action için tanımlanıyor batch processing. Bahsettiğim sürelerde action hazırlama yok.

Sen kendi action'ini tanimlayip açık görseller veya klasörünü tanımlayıp batch'de aynı action'ı uygulaman temel prensip.

Action'un doğru olduğuna emin misin? Veya Action'unu anlat görselle de destekle, ona göre düşünelim.

Action'un doğru olduğuna emin misin?
Aslında emin değilim. Görselle anlatayım daha anlaşılır olur.
Arka planda sabit kalması gereken fotoğraf bu:
1717589975484.png
Ben bu fotoğraftaki halıyı farklı halılar ile değiştirmek istiyorum şu şekilde:
1717590093023.png
Yani amacım bu şekilde fotoğrafa farklı farklı halılar yerleştirmek. Ben Action'u fotoğrafa hiçbir şey eklememişken başlatıyorum, daha sonra bir tane halı yerleştirip kaydediyorum. Daha sonra o Action'u çalıştırdığımda hep aynı halıyı eklemeye çalışıyor. Sorunum bu şekilde.

Aslında emin değilim. Görselle anlatayım daha anlaşılır olur.
Arka planda sabit kalması gereken fotoğraf bu:Eki Görüntüle 2213692Ben bu fotoğraftaki halıyı farklı halılar ile değiştirmek istiyorum şu şekilde:Eki Görüntüle 2213696Yani amacım bu şekilde fotoğrafa farklı farklı halılar yerleştirmek. Ben Action'u fotoğrafa hiçbir şey eklememişken başlatıyorum, daha sonra bir tane halı yerleştirip kaydediyorum. Daha sonra o Action'u çalıştırdığımda hep aynı halıyı eklemeye çalışıyor. Sorunum bu şekilde.
Aynı halıyı ekler, action yaratımında seçtiğin dosya Hali_Model232.jpg, action da o ismi arıyor, 233'ü aramıyor.

Açık tüm dosyaların, halıların foto boyutları aynıysa önce bu transform açısını vermen gerek ilk action olarak.
Sonra batch içinde yerleştirme veya action düşünülebilir - şu an düşünemiyorum çok işim var.

Aynı halıyı ekler, action yaratımında seçtiğin dosya Hali_Model232.jpg, action da o ismi arıyor, 233'ü aramıyor.

Açık tüm dosyaların, halıların foto boyutları aynıysa önce bu transform açısını vermen gerek ilk action olarak.
Sonra batch içinde yerleştirme veya action düşünülebilir - şu an düşünemiyorum çok işim var.
Şuan herşeyi anladım fakat tek sorunum Action, farklı farklı fotoğrafları nasıl otomatik seçecek? Müsait olduğunuzda buna yardımcı olursanız çok mutlu olurum hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı