Photoshop için Linux'tan Windows'a dönülür mü?

LastEmperor

Hectopat
Makaleler
2
Aslında Arch Linux'u çok seviyorum, hem çok hızlı hem de KDE sayesinde gayet güzel gözüken bir sistem elde edebiliyorum. Ama Adobe uygulamaları yüzünden sinir olmaya başladım. Ilk başta After Effects'e falan alternatif bulabildim zaten çok kullanmıyordum. Fakat Photoshop beni bitirdi. Photoshopcclinux adindaki GitHub reposu benim icin calismiyor. Ona benzer bir şey buldum fakat o da yaklaşık 1 ay sonra bozuldu, artik dosya kaydedemiyorum. Eğer ki çalışan güzel bir repo vs biliyorsaniz buraya birakabilirsiniz. Sizce bunun için Windows'a geri donulur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında Arch Linux'u çok seviyorum, hem çok hızlı hem de KDE sayesinde gayet güzel gözüken bir sistem elde edebiliyorum. Ama Adobe uygulamaları yüzünden sinir olmaya başladım. Ilk başta After Effects'e falan alternatif bulabildim zaten çok kullanmıyordum. Fakat Photoshop beni bitirdi. Photoshopcclinux adindaki GitHub reposu benim icin calismiyor. Ona benzer bir şey buldum fakat o da yaklaşık 1 ay sonra bozuldu, artik dosya kaydedemiyorum. Eğer ki çalışan güzel bir repo vs biliyorsaniz buraya birakabilirsiniz. Sizce bunun için Windows'a geri donulur mu?
Eger profesyonel degilseniz bence GIMP'e alisabilirsiniz, bir hafta almaz bence bol kullanimda alismaniz.

Dual boot daha mantıklı.

Genelde ilk Windows kurulur da ben bilgisayari formatlamadan kursam sorun olur mu?

Eger profesyonel degilseniz bence GIMP'e alisabilirsiniz, bir hafta almaz bence bol kullanimda alismaniz.

Uzun zamandir kullanıyorum ve Photoshop'un yerini sadece bir ihtimal affinity photo tutabilir. Farkli bir programla da ugrasmayi cok istemiyorum.

Genelde ilk Windows kurulur da ben bilgisayari formatlamadan kursam sorun olur mu?

Uzun zamandir kullanıyorum ve Photoshop'un yerini sadece bir ihtimal affinity photo tutabilir. Farkli bir programla da ugrasmayi cok istemiyorum.
Bence bi sans verebilirsiniz hocam

Sonradan kurulumlarda Windows GRUB'u bozabiliyor diye biliyorum hocam ama sonradan tamir edilebiliyor diye de biliyorum. Yazdiklarimdan anlasilacagi uzere onun da nasil yapildigina dair bir fikrim yok @363652

Bu konuda çok bir fikrim yok çünkü ben de hep Windows yanına kurulum yaptım.
Arch yanına Windows kurup ondan sonra tekrardan USB ile grub kurmak işe yarayabilir diye düşünüyorum.

Adobe uygulamalarını prof. seviyede kullanıyorsan sanal makine çok saçma bir çözüm olacaktır muhtemelen. Verimi büyük oranda öldürüyor çünkü.

Ayriyeten Windows To Go'ya da bakmanızı tavsiye ederim. Bazı sorunları var fakat şu anda Live olarak çalıştırıp istediğiniz zaman Windows uygulamalarını çalıştırabiliyorsunuz. USB belleğe kurup sürücü problemleri yaşamadan kolayca kullanabiliyorsunuz.

Bence bi sans verebilirsiniz hocam

Sonradan kurulumlarda Windows GRUB'u bozabiliyor diye biliyorum hocam ama sonradan tamir edilebiliyor diye de biliyorum. Yazdiklarimdan anlasilacagi uzere onun da nasil yapildigina dair bir fikrim yok @363652
Chroot'tan grub yeniden kurulacak.
Gerekli mount'lar yapilip chroot'a girildikten sonra:
grub-install --efi-directory=/boot
Sonra:
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

Kişisel öyle bir ihtiyaç ve deneyimim olmadı ama Photoshop CS6 versiyonu Linux üzerinde Wine aracılığı ile çalışıyor olması lazım. Hatta Lutris üzerinde olacaktı. Fakat hiç öyle bir ihtiyacım olmadığı için kesin bir bilgi vermem, uzun zamandır bakmıyorum böyle şeylere. Fakat profesyonel bir sebebiniz varsa elinizin altında erişebileceğiniz ve garanti çalıştırabilecek bir sistemin olması her zaman iyi olur. İstediğiniz takdirde Dual Boot olarak Linux'un yanına Windows'u ya da Windows üzerinde WSL tercih edebilirsiniz. (Fakat WSL deneyimi ancak belli şeyler için kullanabilirsiniz. Normal bir Linux sistemin deneyime daha yaklaşmıyor. Ki, siz kozmetik kısmından hoşlanıyorsunuz sanırsam o yüzden WSL sizin işinizi görmez gibi geliyor bana.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı