Photoshop ile Dövme Yapma

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Sevdiğiniz bir fotoğrafınızı damgaya dönüştürün. Bu fotoğrafınızı sonradan tek fare tıklamasıyla dövme olarak ya da arabanıza etiket olarak kullanabilirsiniz.

1. Taslak oluşturma

İlk olarak damga motifiniz için bir taslak oluşturun. Bu bir fotoğraf, fotoğraftan bir parça, tarayıcınızdan tarattığınız bir motif ya da bir clip art olabilir. Taslağınız gri ölçeklerin azaltıldığı bir motif olmalı, Photoshop bunu otomatik olarak düzenler. Fotoğrafınızı önceden “Siyah-Beyaz”a dönüştürdüyseniz, menü çubuğundan Treshold” ya da “Image/ Adjustments/ Posterize” seçenekleriyle kabaca düzenleyebilirsiniz.

2. Fırça taslağı ayarlama

Bir motifi damga olarak kullanabilmek için motifi fırça taslağı olarak kaydetmelisiniz. Bunun için menü çubuğundan “Edit/ Define Brush Presets” seçeneğine tıklayın. Yeni fırçaya bir isim verin. Yeni taslağınızı seçenekler çubuğunda “Brush Presets” bölümünde bulabilirsiniz.

3. Fırça seçeneklerini belirleme

Yeni damganızı uygulayacak olduğunuz fotoğrafı seçin. Araçlar panelinden “Brush” aracını seçin ve dilediğiniz önplan rengini ayarlayın. Bizim örneğimizde ön plan rengimiz dövme siyah renkte ama bu rengi mavi ya da yeşil de yapabilirsiniz. Araç seçeneklerinden dilediğiniz fırça ucunu seçin.

4. Dövme yapma

Yeni, boş bir katman oluşturun ve bu katmanı seçin. Dilediğiniz saydamlığı belirleyin ve fırçayla fotoğrafın üzerinde dövmeyi oluşturmak istediğiniz bölgeye tıklayın. Yeni bir katman oluşturduğunuz için bu katmanı [Ctrl] + [T] ile yeniden biçimlendirebilirsiniz. Oluşturduğunuz dövmeyi vücudun üzerine tam olarak oturtabilmek için “Edit/ Transform/ Warp” dizini size yardımcı olacaktır.

5. İnce Ayarlar

Son olarak katman modunu “Overlay” olarak belirleyerek dövmeyi, ten rengi ile uyumlulaştırın. “Opacity”i düşürerek efektin daha da doğal görünmesini sağlayabilirsiniz.

JB5ZvKG.jpg


QKZh23E.jpg



3qEmaEv.jpg


1. Fırça ucu taslağı: Motifinizin gri ölçeğini azaltın.

szCeDfm.jpg


2. “Define Brush Presets” seçeneği ile taslağınızı fırça ucu olarak kaydedin.

edx68gN.jpg


3. Brush Presets: Kelebek de burada listelenir. Yüklemek için bir kere tıklamanız yeterli olacak.

7sKwb7l.jpg


4. Dövme: “Transform” seçeneği ile dövmeyi vücudun şekline göre düzenleyin.

kEKkRvA.jpg


5. Overlay: Katman modunu “Overlay” olarak belirleyin ve arkaplan rengi ile öndeki katmanı uyumlulaştırın.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı