Photoshop ile site tasarımı nasıl yapılır?

odinallfather

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Arkadaşlar Photoshop'tan site tasarımı yapıp nasıl kodlara dökebileceğime dair eğitim arıyorum. Bildiğiniz kanalları paylaşırsanız çok sevinirim.

Adobe XD, Figma gibi uygulamaları kullanabilirsiniz.

Photoshop ile yapmanın bir mantığı yok. Ayrıca koda dökmek istiyorsanız HTML ve CSS bilgisine de ihtiyacınız olacak.

Photoshop ile bunu yapmak çok mantıksız. Adobe XD kullanın.
Peki Adobe XD ile kodlara nasıl dökebilirim. Ben kodlama bilmiyorum hem kodlamayı hem tasarım yapmayı öğrenmek istiyorum.
Adobe XD, Figma gibi uygulamaları kullanabilirsiniz.

Photoshop ile yapmanın bir mantığı yok. Ayrıca koda dökmek istiyorsanız HTML ve CSS bilgisine de ihtiyacınız olacak.
Bunlarla ilgili önerdiğiniz bir eğitim kanalı var mı?

Ben kodlama bilmiyorum hem kodlamayı hem tasarım yapmayı öğrenmek istiyorum.
Web site tasarımını HTML, CSS ve JS kullanarak koda dökebilirsin. JS'i her tasarımda kullanmak zorunda değilsin ama dinamik ve daha güncel siteler için her türlü bilmen gereken bir dil.

Bunlarla ilgili önerdiğiniz bir eğitim kanalı var mı?
Tasarımla mı yoksa HTML ve CSS ile ilgili mi öneri istiyorsun?

Web site tasarımını HTML, CSS ve JS kullanarak koda dökebilirsin. JS'i her tasarımda kullanmak zorunda değilsin ama dinamik ve daha güncel siteler için her türlü bilmen gereken bir dil.

Tasarımla mı yoksa HTML ve CSS ile ilgili mi öneri istiyorsun?

Mesela Figma da bir tasarım yaptım diyelim. Bunu koda aktarmam gerek bu sebepten dolayı tasarım yapmayı öğrenmek istiyorum. Fakat tek videoda maalesef öğrenemiyorum bunu hangi kaynaklardan öğrenebilirim?

Örneğin şu tarz gibi;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mesela Figma da bir tasarım yaptım diyelim. Bunu koda aktarmam gerek bu sebepten dolayı tasarım yapmayı öğrenmek istiyorum. Fakat tek videoda maalesef öğrenemiyorum bunu hangi kaynaklardan öğrenebilirim?

Forumda HTML ve CSS öğrenmek isteyenlere ilk tavsiyem bu kaynaklardır. Temeli atmanızı sağlayacak en iyi ve kaliteli anlatan kaynaktır.

Bu siteden de adı üstünde olduğu gibi CSS hakkında trickler öğrenebilirsiniz. Daha iyi tasarım yapmanızı sağlar.

Forumda HTML ve CSS öğrenmek isteyenlere ilk tavsiyem bu kaynaklardır. Temeli atmanızı sağlayacak en iyi ve kaliteli anlatan kaynaktır.

Bu siteden de adı üstünde olduğu gibi CSS hakkında trickler öğrenebilirsiniz. Daha iyi tasarım yapmanızı sağlar.
Peki Figma uygulaması için önerdiğiniz bir kaynak var mıdır?

Maalesef. Figma üzerine çalışmadığım için bir kaynak önermem doğru olmaz. Figma üzerine çalışanlar size kaynak önereceklerdir.
Son olarak acaba önerebileceğiniz HTML ve CSS'te Türkçe kaynak var mıdır?

Verdiğiniz sitelerde de çalışacağım fakat Türkçe kaynak varsa oraya da bakmak isterim. İngilizce seviyem biraz kötü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı