Photoshop ile Titiz Renk Düzenleme Çalışması

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Fotoğraflarınızın hangi kısmının açık ve hangi kısmının koyu renkte olduğunu ayırt edebilmek kolay değildir. Aynı zamanda kullandığınız bilgisayarın ekran parlaklığı da farklı olabilir. Küçük bir ipucu ile “Levels”ı kullanarak koyu ve açık alanları birbirinden ayrıştırın.

1. “Levels”

“Image/ Adjustments” seçeneği üzerinden “Levels” penceresine ulaşın. Alternatif olarak [Ctrl] + [L] tuş kombinasyonu ile de bu pencereye ulaşabilirsiniz. Açılan pencerede [Alt] tuşuna basılı tutarak parlaklık ile ilgili olan sürgüyü(beyaz) sola doğru sürükleyin.

2. Parlaklık kesitini ortaya çıkarma

Photoshop, renk sınırının üzerine çıkan renkleri beyaz ya da farklı renkle gösterecektir. Sürgüyü bu uyarılar yok oluncaya kadar geri sürükleyin.

3. Koyu bölümleri haritalama

Parlaklık için geçerli olan uyarı işlevi, koyu bölgeler için de geçerlidir. “Levels” penceresi açıkken [Alt] tuşuna basılı tutun ve siyah noktayı sağa doğru sürükleyin. Burada birden çok kanalla çalışıyorsanız Photoshop uyarıları siyah renkte verir. Sadece tek kanal üzerinde çalışıyorsanız uyarı renkli tonlarda verilir.

Pratik İpuçları

“Curves”de haritalama

Haritalama işlemini aynı zamanda “Curves” penceresi üzerinden de yapabilirsiniz. “Curves” penceresini [Ctrl + M] seçeneği ile açın ve eğrilerin altında yer alan “Show Clipping” seçeneğini etkinleştirin.

Kısa bir Renk Dersi

Fotoğraf üzerinde kesit kırmızı renkle gösteriliyorsa, bu size kırmızı kanal üzerinde olduğunuzun bilgisini verir. Mavi ve yeşil renkler, mavi ya da yeşil kanalın üzerine geldiğinizin uyarısını verir. Sarı renk haritalama; yeşil ve mavi kanalın ikisinin de aktif olduğunu, Macenta; kırmızı ve mavi kanalların, Turuncu; bize yeşil ve kırmızı kanalların etkin olduğunun bilgisini verir.

BvyVPT2.jpg


“Levels”: [Alt] tuşuna basılı tutun ve haritalandırmayı görebilmek için açık ya da koyu renk sürgüsünü sürükleyin.

Qmgr8Jo.jpg


Kırmızı Alarm: Yüksek ışık farklılıkları parlaklık düzenleme esnasında çoğunlukla kırmızı renklerle belirtilir.

7ErCQJ6.jpg


Koyu Renk Haritalama: Koyu bölümleri haritalama işleminde diğer 3 kanaldan önce dövme ortaya çıkar.

OEKqGIh.jpg
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı