Photoshop, Illustrator gibi yazılımlar için SSD mi önemli?

Bütçe
300

kayganZemin

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Laptopumun özellikleri böyle. Windows 10 yükledim. Photoshop, Illustrator, Premier gibi programları kullanmak istiyorum. SSD almalıyım, değil mi? Yoksa özellikleri kötü mü bu programları kullanmak için? SSD kesin alacağım gibi ama bütçem 300 lira falan. HDD'yi de DVD kısmına takmayı düşünüyorum. Ne yapmalıyım sizce pek bilgim yok. Şimdiden teşekkürler.

sony vaio.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz yazlımlar için RAM ve GPU önemli. İşlem hızı açısından SSD disk olması işleme hızını ve program kullanım hızını arttırır.

Bence almalısın. Illustrator kullanmadım ancak Photoshop'ta örneğin efekt uygulayacaksın. Bazen beklediğin süre dayanılmaz olabiliyor. Hem artık günümüzde SSD standart haline gelmeye başladı. Kesinlikle al derim ancak alırken kronik sorunlu modellerden kaçın derim. Sosyal'de bu konuyla ilgili bir başlık vardı.
Ek olarak tabii ki sadece SSD tek başına yetmiyor. İşlemci ve GPU'nun da oldukça büyük payı var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı