Photoshop üzerinde hızlı render için ne gereklidir?

8bitlikadadam

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı, Grafik ve Web Tasarımcı, UI Artist, Tır şoförü 😀
2000 piksel genişliğinde veya daha yüksek genişliklere sahip yüksek çözünürlüklü fotoğraflar, uzun uzadıya bir internet sitesi arayüzü şablonunu barındıran tuvaller üzerinde bulanıklaştırma galerisinden 'Alan Bulanıklaştırma' işlemi yaparken, çalışma yüzeyleriyle çoklu tuval çalışırken veya tuval üzerinde fotoğraf taşıma işlemi yaparken yapılan tüm işlemler, bilgisayarımın aşırı yavaşlamasına sebep oluyor.

Yakında bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat özellikle render için neye/nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum, ben standart kullanıcıyım diyebilirim. Dizüstü bilgisayar önerilerine de açığım.

Not: Aynı zamanda Battlefield, Euro Truck Simulator 2 gibi oyunlar da oynuyorum.

En başta dikkat etmeniz gereken parça işlemci. Alacağınız bilgisayarı anlattığınız şekilde kullanacaksanız Ryzen bir işlemci almanızı öneririm. Vaktiniz var ise yakın zamanda Ryzen 3. Nesil işlemciler satışa sunulacak. RAM olarak ise en azından 3000-32000MHz Dual channel kullanım için 2X RAM tercih edin.

Render demek işlemci demektir. Çekirdek bakımından üstün olan Ryzen işlemciler render için en iyi seçenektir. Ram konusuna gelecek olursak minimum 16 GB Ram tavsiye edilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı