Photoshop'ta baskı nasıl olmalı?

Khallesii

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Photoshop üzerinden bir etiket çalışması yapıyorum. 6x2, 7cm şeklinde ve 300 piksel/sanimetre, fakat bu şekilde baskı yaptığımda kalite çok kötü oluyor ve yazılar neredeyse hiç okunamıyor. Acaba ne yapmam gerek artması için? 300 piksel/santimetre ile 300 piksel/inç arasındaki fark nedir, hangisinde kalite daha iyi olur? Sanimetre ile yaptığımda daha büyüyor görüntü fakat anlamadım maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Photoshop'ta baskı çalışmak çok tercih edilmez normalde çünkü piksel tabanlı bir uygulamadır. Illustrator, Corel gibi vektörel olan programlar tercih edilirse bahsettiğiniz kaybı yaşamazsınız.

Ama illa Photoshop üzerinden yapıcam diyorsanız çözünürlüğü 300 - Piksel/Santimetre şeklinde ve CMYK renk modunda yapın. Çalışmayı yaparken zoom falan yaptığınızda pikselleşmeleri görürsünüz ama baskıda gördüğünüz o bozukluklar oluşmaz merak etmeyin.

Indesign üzerinde CMYK renk uzayında çalışmanız gerekiyor.

Çalışmalarını Photoshop'ta yapabilirsin. CMYK modunda işini halledersin fakat dikkat etmen gereken 300 ppi altına düşmemek ve baskıyı orijinal ebadında çalışmak. Çünkü ben bunu 7 cm değil de 20 cm basayım dersen işte o olmaz.

150x100cm baskı çalışması yaparken aşırı derecede kasma yaşıyorum normal mi bu durum? 300 çözünürlükte çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…