Photoshop'ta renkler olması gerektiğinden canlı gözüküyor ama çıktı alındığında soluk gözüküyor

Ranay09

Femtopat
Daha fazla  
Photoshop'ta renkler olması gerektiğinden canlı gözüküyor ama çıktı aldığımda soluk gözüküyor çözümünü internette bulamadım.

Bu konuda uzman değilim ama kullanan arkadaşlarım RGB yerine CMYK kullanıyordu. Bununla ilgili olabilir sorununuz.

hayır ilk kontrol ettiğim oydu zaten

Olmasını istediğim ama çıkan görsel arasındaki farkı ilettim şimdi

ben cevap bekliyorum

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-02-13 saat 21.48.14_9197d12c.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-02-13 saat 21.48.14_9197d12c.jpg
    405,3 KB · Görüntüleme: 41
  • WhatsApp Görsel 2025-02-13 saat 21.48.53_47e6b554.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-02-13 saat 21.48.53_47e6b554.jpg
    552,9 KB · Görüntüleme: 36
hayır ilk kontrol ettiğim oydu zaten

Olmasını istediğim ama çıkan görsel arasındaki farkı ilettim şimdi

ben cevap bekliyorum
Pshop'ta yaptığın görseli önizleme/preview olarak Discord'da bakınca renkleri daha soluk çıkıyor diyorsan; çok normal. İki farklı program, iki farklı işlem, iki farklı boyut, iki farklı renk uzayı...

Pshop'un açtığın renk uzay ve bit derinliğinde, sıkıştırılıp kaydedilmemiş halinde bakıyorsun, sen hiç Pshop açarken "JPG/PNG/EXR" gibi aç diye bir seçeneğini gördün mü? Sadece RGB/CMYK renk uzayları var. Ama kaydederken o dosya tiplerinin izin verdiği sınırlar içerisinde işliyor.

Çok düşük bir ihtimal şunu deneyebilirsin, katmanları kaydetmeden önce kendin birleştir, "Flatten Image" ondan sonra PNG ve JPG kaydet. Ekranda aç yanyana koy bak, sonra Discord'da at, SS al ve pshop'ta ac önizlemelerde ne gibi bir fark var - telefonla fotoğraf çekme.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı