PHP form verilerini işlemiyor

Endersqui

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bir site yaptım ve form koydum form basitçe ad, telefon, e-posta ve mesaj gibi şeyleri alıyor bu formdan alınan verileri işlemek için PHP kodu yazmalıymışız (PHP bilmiyorum) bu yüzden ChatGPT'ye yazdırdım. Fakat formu doldurup submit butonuna bastığım zaman PHP kodları ekranda çıkıyor ve veriyi işlemiyor sorunu nedir? (siteyi daha yayınlamadım).

PHP:
<?php
İf ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST") {
 $to = "BURAYA E MAIL YAZDIM"; // E-posta adresi.
 $subject = "Web sitesinden iletişim formu";

$name = $_POST['name'];
 $email = $_POST['email'];
 $message = $_POST['message'];

$body = "İsim: $name\n";
 $body .= "E-Posta: $email\n\n";
 $body .= "Mesaj:\n$message";

// E-posta gönderme işlemi.
 if (mail($to, $subject, $body)) {
 echo "<p>Mesajınız başarıyla gönderildi. Size en kısa sürede geri dönüş yapılacaktır.</p>";
 } else {
 echo "<p>Üzgünüz, mesajınız gönderilemedi. daha sonra tekrar deneyin.</p>";
 }
}
?>

HTML:
<section class="contact">
 <h1 class="heading">İletişime <span>Geçin</span></h1>
 <!--map-->
 <div class="row">
 <iframe class="map" src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d3191.4698379784995!2d30.64520477495684!3d36.879106963249015!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x14c391bcb05c5093%3A0x7bc902c54a1695d0!2sKurgu%20Plaza!5e0!3m2!1str!2str!4v1720773397654!5m2!1str!2str" loading="lazy" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade"></iframe>

<form action="submit_form.php" method="post">
 <h1>Bize Ulaşın</h1>
 <div class="input-box">
 <i class="fa-regular fa-user"></i>
 <input type="text" name="name" placeholder="İsim" required>
 </div>
 <div class="input-box">
 <i class="fa-regular fa-envelope"></i>
 <input type="email" name="email" placeholder="E-Posta" required>
 </div>
 <div class="input-box">
 <i class="fa-solid fa-phone"></i>
 <input type="tel" name="phone" placeholder="Telefon Numarası">
 </div>
 <div class="input-box">
 <textarea name="message" placeholder="Mesajınızı giriniz" required></textarea>
 </div>
 <input type="submit" class="btn" value="Gönder">
 </form>
 </div>
 </section>

Bilgisayarında PHP yüklü mü? Siteyi hangi server ile çalıştırıyorsun?
Php yükledim şimdi de serverdan kastını anlayamadım (site geliştirmeye yeni başladım doğru düzgün bilmiyorum)

Bilgisayarında PHP yüklü mü? Siteyi hangi server ile çalıştırıyorsun?
Sunucu olarak Xampp yükledim şimdi

Siteyi bir klasör içinde yaptım içinde js css, html, php kodları var resmini eklediğim dosyayı o klasörün içine atıp php dosyasını da htdocs'a mı atmalıyım?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-13 143738.png
    33,5 KB · Görüntüleme: 24
Evet. Eğer xampp C'deyse, C:\xampp\htdocs altına kopyalayacaksın. Bütün siteyi htdocs'a atacaksın, tek dosyayı değil.
bütün siteyi htdocs'a attım phpmyadmin üzerinden database ve tablo oluşturdum chatgp kodlarıyla ama formadaki gönder tuşuna basınca local hostta file:///C:/xampp/htdocs/submit_form.php adresini açıyor ve yazdığım php kodlarını gösteriyor

local hostta php dosyasını çalıştırdığım zaman böyle bir hata alıyorum

Warning: Undefined array key "name" in C:\xampp\htdocs\submit_form.php on line 6

Warning
: Undefined array key "email" in C:\xampp\htdocs\submit_form.php on line 7

Warning
: Undefined array key "phone" in C:\xampp\htdocs\submit_form.php on line 8

Warning
: Undefined array key "message" in C:\xampp\htdocs\submit_form.php on line 9

Fatal error
: Uncaught mysqli_sql_exception: Access denied for user ''KULLANICI ADIM@'localhost' (using password: YES) in C:\xampp\htdocs\submit_form.php:18 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\submit_form.php(18): mysqli->__construct('localhost', 'Endersqui', Object(SensitiveParameterValue), 'siteform') #1 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\submit_form.php on line 18

Son düzenleme:
Formu da her şeyi de htdocs içerisine atacaksın. Form'un action'ı zaten submit_form.php'yi kendi çağıracak. Her şeyi local hostta çalıştıracaksın. İstisnasız, her şeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…