- Makaleler
- 2
Merhabalar PHP ödevinde hata üstüne hata alıyorum Form'a bilgiler girdikten sonra veri kaydediyor ama kimlik numarası farklı şekilde giriyor ve üstüne üstlük undefined index hatası alıyorum nasıl çözebilirim?
Form kodları.
Kaydet.php kodları.
Baglan.php kodları.
Undefined index hatası veriyor ve kaydediyor.
Form kısmına girdiğim kimlik numarası bu.
Phpmyadmin kısmında bu kimlik numarası var neden oluyor anlamıyorum bir hata alıyorum onu çözüyorum bir farklı hata çıkıyor.
Form kodları.
HTML:
<form action="kaydet.php" method="post">
<input name="ad" type="text" class="adsoyad" size="25" placeholder="Adınızı Giriniz" required>
<input name="soyad" type="text" class="adsoyad" size="25" placeholder="Soyadınızı Giriniz" required>
<input name="tc" type="text" class="adsoyad" size="25" placeholder="T.C Kimlik Numaranız" maxlength="11" required>
<input name="cinsiyet" type="text" class="adsoyad" size="25" placeholder="Cinsiyetinizi Giriniz" required>
<input name="dogum" type="date" class="adsoyad" size="25" placeholder="Doğum Tarihiniz" required>
<button type="submit" id="button">Üye Ol</button>
</form>
Kaydet.php kodları.
PHP:
<?php
include("baglan.php");
$ad=$_POST['ad'];
$soyad=$_POST['soyad'];
$tc=$_POST['tc'];
$cinsiyet=$_POST['cinsiyet'];
$dogum=$_POST['dogum'];
$sql="insert into hasta(Hasta_Ad,Hasta_Soyad,Hasta_TCNO,Hasta_Cinsiyet,Hasta_DogumTarih)
values('$ad','$soyad','$tc','$cinsiyet','$dogum')";
$ekle=mysqli_query($baglanti,$sql);
if($ekle){
echo "Başarılı şekide eklendi";
}
else{
echo "Hata var";
}
?>
Baglan.php kodları.
PHP:
<?php
$host="localhost";
$kullaniciad="root";
$veritabaniad="hastalar";
$sifre="";
$baglanti=mysqli_connect($host,$kullaniciad,$sifre) or die("Bağlantı Başarısız");
$veritabanibaglantisi=mysqli_select_db($baglanti,$veritabaniad) or die("Veritabanı Bğlanıtsı başarısız");
if($baglanti)
echo "Başarılı";
else{
echo "başarısız";
}
?>
Undefined index hatası veriyor ve kaydediyor.
Form kısmına girdiğim kimlik numarası bu.
Phpmyadmin kısmında bu kimlik numarası var neden oluyor anlamıyorum bir hata alıyorum onu çözüyorum bir farklı hata çıkıyor.