PHP ile hazılanan sayfada kaç kişi olduğunu göstermek

joxey

Centipat
Ben sitemi PHP ile hazırladım bir sayfam var o sayfada o an anlık olarak kaç kullanıcı var göstermek istiyorum. Sitemi PHP ile yaptığım için en fazla o sayfayı kaç kişinin ziyaret ettiğini gösterebiliyorum 😒 ama istediğim bu değil sayfaya insanlar girdikçe veya çıktıkça sayfa yenilenmesine gerek duymadan kaç kişi o an o sayfadaysa ekrana yazdırmak istiyorum. Sanırım bunu JS ile yapmak gerekiyor. Bu olayın nasıl olacağı mantığı aklımda canlanmadı bilginiz varsa paylaşmanızı bekliyorum.
Teşekkürler 🙃

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sitemi PHP ile hazırladım bir sayfam var o sayfada o an anlık olarak kaç kullanıcı var göstermek istiyorum. Sitemi PHP ile yaptığım için en fazla o sayfayı kaç kişinin ziyaret ettiğini gösterebiliyorum 😒 ama istediğim bu değil sayfaya insanlar girdikçe veya çıktıkça sayfa yenilenmesine gerek duymadan kaç kişi o an o sayfadaysa ekrana yazdırmak istiyorum. Sanırım bunu JS ile yapmak gerekiyor. Bu olayın nasıl olacağı mantığı aklımda canlanmadı bilginiz varsa paylaşmanızı bekliyorum.
Teşekkürler 🙃

Google Analytics ile kendin için yapabiliyorsun ama başkalarının görmesi için bir entegrasyonu falan vardır herhalde.

Suan ki kullandığın mimariyi bilmiyorum. Python tarafinda ben bunu şu şekilde yapıyorum;

Middleware'den geçen istekleri redis üzerinde setnx komutu ile (100-120sn) kayıt ediyorum. Sonra öntarafta bu veriyi görmek istersem bir endpoint üzerinden bu veriyi check edip gösteriyorum. Middleware katmanınde istediğim türde üyelikleri filtreleyebiliyorum. Sadece üye olanları göster, sadece mobilden gelenleri veya IP bazlı tutarak tekil kullanıcıları filtreleyebiliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı