PHP İle Site Yapımı

Mert Can Demirci

Hectopat
Katılım
5 Ekim 2015
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
PHP ile ilk sitemi yapıyorum ve bu siteyi yıllarca kullanmayı düşünüyoruz. Sorum şu PHP ile yazdığım kodları nereye yüklemem gerekiyor? 2. sorum ise yıllarca kullanacağımız bu site için domain ve host için kaliteli ve güvenilir siteler biliyor musunuz? Site .com uzantılı olucak. Cevap veren, yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Alan adı için İsim Tescil, Web Hosting için de Webadam'ı öneririm ben. Webadamı 8 yıldır kullanıyorum tek bir sıkıntı yaşamadım. "PHP ile yazdığım kodları nereye yüklemem gerekiyor?" sorusuna gelince, aldığınız hostingin ftp dizinine yükleyeceksiniz.
 
Nereye yüklemem gerekiyor sorusunu denemek için yüklemeyi kastediyosan localhost www dizinine atman gerekiyor. AppServ, WAMP tarzı bir uygulama kullanarak. Muhtemelen domain alınca nereye atacağını sordun arkadaşın söylediği gibi siteye FTP ile bağlanıp atman gerek. FileZilla tavsiyemdir bu konuda.
 
Kodlari bir yere yuklemeyeceksin. Onlari derleyip sikinti cikmadigini anladiktan sonra, FTP protokolu ile baglanip "HTDOCS" yada "WWW" klasorune atmalisin.
 
Öncelikle kodları yazdıktan, bitirdikten sonra bir domain ve bir hosting satın alıyorsun. (Kodları yazarken hata yapmamanız ve siteyi kabaca görebilmeniz için xampp server kullanmalısınız) Daha sonra hosting firmasının size verdiği FTP bilgileri ile Filezilla programına giriş yapıyorsunuz. Ardından yazdığınız kodları "htdocs", "WWW" klasörüne atıyorsunuz (duruma göre değişkenlik gösterebilir bu sitenizin ana dizinidir.). Tebrikler siteniz kullanıma hazır. Eğer çok PHP bilginiz yoksa eğer HTML ve CSS yardımıylada gayet güzel bir web sitesi kurabilirsiniz. Ama size önerim internetten wmscripti.net gibi sitelerden çok güzel ve ücretsiz scriptler bulabilirsiniz. Bu scriptler kodlamaya yeni giriş yapmış birisinin yazdığı scriptlerden çok daha sağlıklı, güvenli ve hoş tasarımlı olacaktır. Siteyi hangi amaçla kurmak istiyorsunuz ?
 
Herkese cevapları için çok teşekkür ederim. @aslanneco07 bir etkinlik web sitesi yapmak istiyorum. İçinde çeşitli bilgilendirmeler daha önceki etkinliklerimizden fotoğrafların olduğu basit bir site aslında. Kodlama bilgim var, bilgisayar mühendisliği okuyorum ama daha önce web ile hiç uğraşmadım. Html&Css biliyorum az çok ama php ile bir şeyler yapıp bu dilde ilerlemek istiyorum. Tekrar cevabınız için teşekkürler :)
 
Domain ve Hosting'de hatırı sayılır firmalar mevcut. Lakin en önemlisi PHP kullanabilme yeterliliğinizdir. HTML ve CSS yeterli düzeyde biliyorsanız, geriye kalan veritabanını entegre etmek, ekleme, silme listeleme vs. Çalışmalarınızda kolaylık dilerim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı