PHP neden kötüleniyor?

Basit seyler icin yeterli, advanced seyler icin yetersiz kalmasi ve garip tercihleri.
integer overlow yaparsa float 'a cast ediyor.

Seklinde 3 farkli fonksiyon var. Ne yaptiklari belli degil. "Real escape string" diye built-in fonksiyon olan dili gelistirenlerin kafasi cok karisik demektir.

Belirli bir hedefe yonelik degil de zamanla eksik gedik giderme kafasiyla yaptiklari icin sonuc boyle oluyor. Bu tarz anlamsiz tercihler guzel frameworklerle gizlense de dilin cok da iyi dizayn edilmedigi asikar. Ancak zaten "iyi" PL nitelendirmek icin kullanilmaz, amaca yonelik dil secersin. Kimi isler icin en iyi dil PHP olabilir.

Ek olarak yeni baslayan bebeler dil gommeyi cok severler, iyi - kotu kafasiyla degil de hangi dil ne icin dogru tercih bu kafayla olaya yaklasin.

Son düzenleme:
Kullanmadım hiç yorumum yok, belki POST, GET yapmışımdır yanlışlıkla ama birçok sitede hep .php uzantısı görmemiz mümkündür. Yanlış hatırlamıyorsam 2-3 yıl önce neredeyse her site PHP ile yazılmıştı ve .php uzantılıydı. Önümüze çıkan her site böyledi desem yeridir.

Ben de bir firmada stajyerlik yapıyordum, web tarafında backend olarak PHP kullanıyorlardı.
İkinci stajyerlik yaptığım firma da PHP kullanıyordu.

Hiç web programlama işine girmeyeceğimi düşünmedşm ondan Java öğrenmeye başladım. Sonra baktım Spring Boot falan var PHP yerine Java Spring Boot kullanmaya başladım ben de. Yoksa en başından başlasaydım PHP öğrenirdim ama Java bildiğimden daha bi' kolaylık sağladı Web Backend konusunda.

Kötüleme konusu ise dilin eksiklikleri olabilir yada syntax yapısı biraz değişik, ondan da olabilir. Array'lar falan yeni gelmiş galiba.

Bu konuyu görünce, aylar önce şu videoyu izlemiştim aklıma o geldi, orada kötülüyordu adam;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
PHP’nin kötülenmesinin birkaç ana nedeni var, ancak bu eleştiriler genellikle dilin eski sürümleri ve kötü kullanım senaryolarıyla ilgili. PHP, 1990'ların sonları ve 2000'lerin başlarında çok hızlı büyüdü. Bu dönemde birçok amatör geliştirici tarafından hızlı çözümler üretmek için kullanıldı. O dönemde yazılan kodlar genellikle kötü tasarlanmış ve güvenlik açıklarına sahipti, bu da PHP’nin itibarını zedeledi.

Birçok geliştirici, PHP’yi öğrenmesi kolay olduğu için tercih ediyor, ancak bu, dilin kötü kodlama uygulamalarıyla yaygın kullanılmasına da sebep oldu. İyi tasarlanmış yazılım mimarileri yerine "hızlıca çalışsın yeter" yaklaşımıyla yazılan kodlar, PHP’nin kötü bir itibara sahip olmasına katkıda bulundu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı