PHP veri gitmiyor

Makaleler
2
Merhabalar, form ekranına hasta bilgilerini girdikten sonra kaydet bastığım zaman veriler gitmiyor nerede hata var?
Kodları eklerken hata aldığım için metin belgesi şeklinde Yandex disk üzerinden yüklemek zorunda kaldım kusura bakmayın.
Kodlar

Son düzenleme:
Değişken isimlerinde, dizi anahtarlarında vs. Türkçe karakter kullanmamanız gerekir. "Nöroloji" gibi. Verileri POST işlemi yaptığınız 2. sayfanın başına var_dump($_POST); yazarak hangi verileri başarıyla POST ettiğinizi test edebilir, görebilirsiniz. Sizin örneğinizde adı "brans" olan HTML elamanı SELECT, içindeki OPTION değerlerinden kullanıcı tarafından seçilenin değerine sahip olabilir. Yani POST ettiğiniz sayfada $_POST['noroloji'] şeklinde ulaşabileceğiniz bir veri değildir. $_POST['brans'] değerine ulaşabilirsiniz. INSERT ifadesinde veritabanı sütunlarından daha fazla sayıda veriyi kullanmışsınız. "brans" tek değer olarak gitmeliyken altındaki option değerlerini de INSERT ifadesinde ve sayfanın başındaki $_POST değişkenlerinde kullanmışsınız.

Bence Alıntı yada Kod olarak paylaşın. Mobilden girdiğim için kodları göremiyorum. Sağa sola yönlendirme işine de pek sıcak bakmıyorum. Bu benim fikrim.

Sizin hatanız, Türkçe kelimeler kullanmanız. Bende bu hatayı çok yapıyordum. En sonunda, ev arkadaşım da yazılımcı olduğu için onun kodlarına bakıyordum. Sürekli saf İngilizce. Sadece kullanıcının ekranda gördüğü her şey Türkçe. Ama arkada dönen fonksiyon adı, değişken, veri tabanı adı falan herşey ingilizce.

Sende İngilizce kullan. Türkçe sıkıntı programlamada. Mesela I ve $nöroloji çok sıkıntı :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı