PHP veri yenilenmiyor

mustafa.old

Hectopat
Merhabalar. Goddady üzerinden bir hosting almıştım. PHP ile MySQL tabanlı bir websitesi geliştiriyorum. Fakat bir sorunla karşılaştım.

Sorunu kısaca açıklarsam, veritabanından veya bir veriyi güncellendiğimde doğal olarak web sayfasında da bu veri güncellemesi gerekiyor. Çünkü sayfanın açılışında ben MySQL sorgusunda veritabanına bağlanıp o veriyi bir Label'e aktarıyorum. Fakat ne kadar veritabanından veri yenilesem de ana sayfada bu veri yenilenmiyor. Çerezleri temizlemeyi denedim ama sitede çerez yok yani. Telefondan veya başka bir cihazdan yaptığım siteye giriş yaptığımda verinin yenilendiğini, fakat tekrardan veritabanında bir güncelleme yaptığımda telefonumdan da bu verinin tekrardan güncellenmediğini görüyorum.

Yani bir defalık güncelleniyor daha sonra o veri öylece kalıyor. Hosting firmala görüştüm sorunun bizde değil yazdığım kodda olduğunu söyledi. Ben de gidip boş bir PHP dosyası oluşturup içine "echo rand(1, 33);" yazdım yani random sayı. Fakat yine bu dosyaya tarayıcıdan girdiğimde, her sayfayı yenilediğimde bana random sayısı vermek yerine sabit bir sayı olarak gözüküyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bilmediğim bir konu mu var. PHP'den bir özelliği açmam mı gerkiyor? Localhosta sorunsuz çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir sorunu ilk defa görüyorum. Yukarıdaki label'a aktarma konusunda yorum yapamayacağım kod paylaşmamışsınız.

Bu kod echo rand() . "\n"; ile aynı sayının gelmesi imkansız, cache veya çerezlerden başka aklıma bir şey gelmiyor.

<?php
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, max-age=0");
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache");
?>
Bu kodları deneyin. Önbellek sorunu gibi görünüyor.

Fget veya fopen komutlarını kullanmıyorsunuz değil mi?
Hiçbir şey kullanmıyorum Sadece PHP Dosyası oluşturum ve içine

<?php echo rand(1,99); ?>

Kodunu yazdım. Sayfayı her yenilediğimde random sayı vermesi gerekiyor. Fakat Random sayı yerine sabit bir sayı veriyor. Çerezlere bakıyorum çerez yok, Cache'lere bakıyorum Cache yok
Sorun hala çözülmedi. Bilgisi olan var mı

Hocam bu hostingi yeni aldıysanız bence cayma hakkınızı kullanmayı deneyin.

Maalesef yaklaşık 3 ay oldu. 2 aydır bu sorunla uğraşıyorum.

Kullandığınız hosting firması var ise adını söyleme şansınız var mı? Sorun yaşamadan almak istiyorum.

Şu an kullandığım bir hosting yok hocam. Size tavsiyem byethost vb hostinglerden ücretsiz hesap açın. Projenizi orada tamamlayıp test edin. Projenizi tamamladıktan sonra profesyonel hostinglere geçiş yapın. Projeniz çalışmazsa en azından cayma hakkınızı kullanmış olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…