PHP Websitesini Hostinge Aktarınca ERROR 500 hatası

BeecoV

Megapat
Merhabalar,

Bir dinamik websitesi geliştirdim. GoDaddy'den hostingimi aldım, içerisindeki phpmyadmin'e kendi veritabanımı aktardım. Web projemde veritabanı bağlantısında host=localhost yaptım. Sitemi hostine FileZilla ile aktarınca HTTP ERROR 500 hatası alıyorum. PHP kodlarım çalışmıyor. HTML veya boş bir PHP sayfası attığım zaman bir problem olmuyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Veritabanı bağlantısından hatayı yakalayabildim. Veritabanı bağlantısını kestiğim dosyalar çalışıyor.

Son düzenleme:
Mysql kullanıcı adı ve şifrenizi kontrol eder misiniz? Uyuşmuyor olabilir. Bu arada hata mesajını kaldırmanızı öneririm. Şifreniz güvenli olmayan ellere geçebilir.

Godaddy için sunucuya localhost şeklinde değil de Cpanel üzerinde bulunan Shared IP Address kısmından ulaşmaya çalışabilirsiniz.

Öncelikle yardımlarınız ve uyarılarınız için teşekkür ederim. Bu benim ilk deneyimim olduğundan dolayı cahiliyetim için özür dilerim.

CPanel üzerindeki Shared IP Address'i kullandım fakat maalesef aynı hatayı aldım. Kodlarımda bir sorun olabilir mi acaba bağlanmaya çalışırken? CPanel'de Godaddy için MySql veritabanlarına girdim ve Veritabanına Kullanıcı Ekle kısmından kullanıcı ekledim.

Bağlantı kodlarım şu şekilde:

$DBConnect = new PDO("mysql:host=SharedIPBurada;dbname=veritabaniismi;charset=UTF8;", "kullanici", "sifre");

Hata mesajım şu şekilde:

PDOException: SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user 'kullanici'@'localhost' (using password: NO) in /home/acjct3xhgnK209/public_html/ayarlar.php:8 Stack trace: #0 /home/acjct3xhgnK209/public_html/ayarlar.php(8): PDO->__construct('mysql:host=loca...', 'kullanici...', '') #1 /home/acjct3xhgnK209/public_html/page.php(3): include('/home/acjct3xhgnK...') #2 {main}

$DBConnect = new PDO("mysql:host=localhost;dbname=veritabaniismi;charset=UTF8;", "kullanici", "sifre");

"kullanici" ve "sifre" 'yi değişken olarak veriyorsanız burada yani $kullanici ve $sifre gibi, $sifre boş gidiyor, ya hiç değer atamıyorsunuz ya da bir yerlerde eziliyor $sifre. Hata mesajının bir kısmında "PDO->__construct('mysql:host=loca...', 'kullanici...', '')" yazıyor, kullanıcı 'kullanici...' olarak gözükürken şifre '' yani boş. Ayrıca hata mesajının ilk satırında 'using password:NO' demiş yani şifre kullanılmadan erişim için 'kullanici'@'localhost' ' erişim izni verilmedi diyor.

Yazdığınız kodu bir kontrol edin bence. Belki ftp ile atarken eksik dosya gitmiştir, şifrenin olduğu include dosyası yüklenmemiştir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı