Windows 11'e atılan HWID lisansı nasıl kaldırılır?

TcbIsEvil

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Ben dün YouTube'dan Windows 11 etkinleştirmelere bakıyordum. Bir tane videoya denk geldim ve PowerShell'e açıp bir site linki gibi bir komut yapıştırdım ve önüme bir CMD açıldı. Burada seçenekler vardı ben 1'e bastım ve HWID vardı yani HWID'i seçtim ama bunu etkinleştirdikten sonra oyunlarda falan sorun yaşamaya başladım. Tam ekran oyunlarında Alt Tab attıgımda 2 3 saniye siyah ekranda kalıyor. Bu beni rahatsız etti. Bunu nasıl sileriz mesela format atmadan orijinal bir lisans alsam bu durum geçer mi ve format atan kişilerde geçmediğinde duydum. Cevaplarsanız sevinirim iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Orijinal lisans alırsan eski lisans silinir ve orijinal olandan devam edersin yani korsan olma durumu ortadan kalkar ama bu tarz etkinleştirme yöntemleri genelde bilgisayarda izler bırakır yani oyunda ki sorun %100 çözülür diyemem. Tavsiye edilen yöntem format/temiz kurulum + oijinal lisanstır.

Orijinal lisans alırsan eski lisans silinir ve orijinal olandan devam edersin yani korsan olma durumu ortadan kalkar ama bu tarz etkinleştirme yöntemleri genelde bilgisayarda izler bırakır yani oyunda ki sorun %100 çözülür diyemem. Tavsiye edilen yöntem format/temiz kurulum + oijinal lisanstır.
hocam bu benim yaptıgım ne diye geçiyor ? KMS mi yoksa başka birşeyumi

CMD'yi yönetici olacak çalıştır ve "slmgr /dlv" yaz eğer açıklama yazan satırda channelden önce VOLUME_KMSCLIENT veya KMS yazısı geçiyorsa KMS'dir.

Tam olarak KMS değil. HWID lisans anakarta gömülür. Yani format atsanız da geri gelir lisans.
Şu komutları deneyin sırayla CMD'yi yönetici çalıştırıp. Sonra yeniden başlatın.
slmgr /upk
slmgr /cpky
slmgr /cpky

Bu konuya da bakabilirsiniz. MAS ile etkinleştirmişsiniz gibi duruyor. Benim güvendiğim ve kullandığım bir yöntemdir bu arada.

@TcbIsEvil

Son düzenleme:
Tam olarak KMS değil. HWID lisans anakarta gömülür. Yani format atsanız da geri gelir lisans.
Şu komutları deneyin sırayla CMD'yi yönetici çalıştırıp. Sonra yeniden başlatın.
slmgr /upk
slmgr /cpky
slmgr /cpky

Bu konuya da bakabilirsiniz. Mas ile etkinleştirmişsiniz gibi duruyor. Benim güvendiğim ve kullandığım bir yöntemdir bu arada.

@TcbIsEvil

Hocam maalesef çalışmadı yani o slmgr /upk yi yazdım ürün anahtarı bulunamadı diyor.
Sonra slmgr / cpky yi yazıyorum kayıt defterinden başarı ile silindi diyor ama hala etkinleştirili duruyor yani mesela o etiketlediğiniz forum da o sorunu yaşayan kişide en azından kısa süreliğinede olsa devre dışı kalmış bende öyle bir durum yok bu nasıl bir illetse oyunlarda Alt Tab atıyorum 2 3 saniye siyah ekranda kalıyor bu durum benı rahatsız etti onu çözsem okeyim bir de PC'me zarar vermez umarım ya daha yeni dizdim sistemi.

Hocam maalesef çalışmadı yani o slmgr /upk yi yazdım ürün anahtarı bulunamadı diyor.
Sonra slmgr / cpky yi yazıyorum kayıt defterinden başarı ile silindi diyor ama hala etkinleştirili duruyor yani mesela o etiketlediğiniz forum da o sorunu yaşayan kişide en azından kısa süreliğinede olsa devre dışı kalmış bende öyle bir durum yok bu nasıl bir illetse oyunlarda Alt Tab atıyorum 2 3 saniye siyah ekranda kalıyor bu durum benı rahatsız etti onu çözsem okeyim bir de PC'me zarar vermez umarım ya daha yeni dizdim sistemi.
Zarar vermez. Aktif olarak yedek bilgisayarımda sorunsuz kullanıyorum ben HWID lisansı. Yedek bilgisayarımda
slmgr /dlv komutunu yazınca OEM olarak gözüküyor lisans. Siz benim şimdi yazdığım komutu tekrar yazıp çıkan ekranı ekran görüntüsü olarak atar mısınız?

Zarar vermez. Aktif olarak yedek bilgisayarımda sorunsuz kullanıyorum ben HWID lisansı. Yedek bilgisayarımda
slmgr /dlv komutunu yazınca OEM olarak gözüküyor lisans. Siz benim şimdi yazdığım komutu tekrar yazıp çıkan ekranı ekran görüntüsü olarak atar mısınız?
{FB51B4F2-134D-4C0F-BD8D-4EEBF3A2D982}.png

@Collavino

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı