PHP PHP'ye alternatif dil önerisi

JS frameworkleri. Server side ve client side adı verilen iki nokta var Web Programalamada. Normalde, PHP server side, JS ise client sidedır. PHP serverdaki bir php interpreterından yararlanarak sorgulara yanıt verir. JS ise client tarafında sayfanın yüklenmesiyle beraber çalıştırılan bir scripttir. Ancak server sideda kullanabileceğin çeşitli JS frameworkleri yer alıyor. Node.js bunlardan biri. Next.js var yine. Python'da django ile geliştirme yapabilirsin. Yine python'da flask var.

JS Framework'leri. Server side ve Client side adı verilen iki nokta var web programalamada. Normalde, PHP server side, JS ise Client sidedır. PHP serverdaki bir PHP interpreterından yararlanarak sorgulara yanıt verir. JS ise Client tarafında sayfanın yüklenmesiyle beraber çalıştırılan bir scripttir. Ancak server sideda kullanabileceğin çeşitli JS Framework'leri yer alıyor. Node.js bunlardan biri. Next.js var yine. Python'da Django ile geliştirme yapabilirsin. Yine Python'da flask var.

Aga güzel yazmışsın da Python boş gibi back end için.

Ben Python'da küçük çaplı toollar yaptım ve hiç web developer için Python kullanan görmedim açıkçası pek de web için uygun bir dil değil.
Küçük çaplı toollar yapmışken ve web tarafındaki frameworkleri hiç denememişken ne biliyorsun da açıkça web için uygun olmadığını belirtebiliyorsun ki?

Küçük çaplı toollar yapmışken ve web tarafındaki Framework'leri hiç denememişken ne biliyorsun da açıkça web için uygun olmadığını belirtebiliyorsun ki?

Web sitesinde kullanıldığını biliyorum ama hiç web sitesinde Python kullanan bir insan görmedim o kadar web sitesinin Source codena baktım bilmiyorum görmedim Python'un içinde bir sürü kütüphane var web sitesi yapan adamın Python'la işi olmaz HTML CSS JS PHP SQL şaşmaz.

Web sitesinde kullanıldığını biliyorum ama hiç web sitesinde Python kullanan bir insan görmedim o kadar web sitesinin Source codena baktım bilmiyorum görmedim Python'un içinde bir sürü kütüphane var web sitesi yapan adamın Python'la işi olmaz HTML CSS JS PHP SQL şaşmaz.
Yobaz yazılımcı. Python Google'da bile kullanılıyor. PHP de gün geçtikçe azalıyor. İki sene önce %90 olan kullanım oranı %77'ye inmiş durumda. PHP'nin bir numaralı rakipleri olarak NodeJS ve Python görülüyor. Bu piyasada neden bilmiyorum ama bir .NET adamakıllı tutunamıyor. Varsa yoksa devlet daireleri kullansın. Halbuki adamlar bir sürü yeni şey ekledi.

Yobaz yazılımcı. Python Google'da bile kullanılıyor. PHP de gün geçtikçe azalıyor. İki sene önce %90 olan kullanım oranı %77'ye inmiş durumda. PHP'nin bir numaralı rakipleri olarak Node.js ve Python görülüyor. Bu piyasada neden bilmiyorum ama bir .NET adamakıllı tutunamıyor. Varsa yoksa devlet daireleri kullansın. Halbuki adamlar bir sürü yeni şey ekledi.

Hocam Google kullanıyor biliyorum ama Türkiye'de kullanan yok gördüğüm kadarıyla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı