PikaOS kullanılır mı?

926914

Picopat
Pikaos'un unstable olduğunu biliyorum, Debian tabanlı olduğunu da biliyorum ve küçük bir topluluğu var çünkü daha 8 Haziran'da çıkmış. Hem oyun için hem de günlük kullanım için düşünüyorum. Ama yazılım geliştirdiğim falan yok. Ayrıca, kararlılık konusundada biraz farklıymış. Yani Drauger OS gibi bir şeyse, yüklemeyi bile düşünüyorum.
Bu kriterlere göre PikaOS sizce kullanılır mı?

Bende sizden duydum, ama bence böyle yeni distrolar tercih edilmemeli.Community'si biraz daha gelişince ve daha stable bir hale gelince kullanın. Oyun içinde herhangi bir distro tercih edebilirsiniz. Oyun için özel olarak hazırlanan Debian tabanlı bir distro ile Debian arasındaki tek fark o distroda gerekli paketlerin yüklenmiş olmasıdır ki siz bunu kendinizde yapabilirsiniz. Ama illa oyun distrosu indireceğim diyorsanız Fedora için Bazzite, Arch için CachyOS ve Debian için DraguerOs tercih edebilirsiniz.

Cachy OS yanlış hatırlamıyorsam, masaüstü simgeleri küçük olduğu için kullanmak istemedim. Ama bunu terminal ile ayarlamak mümkün mü? Çünkü GUI ekranında yok? Ayrıca, Fedora veya Bazzite'yi hiç düşünmüyorum bile. Çünkü değerlendirmelerime göre bazı diğer kriterlerime uymuyor.

Cachy OS yanlış hatırlamıyorsam, masaüstü simgeleri küçük olduğu için kullanmak istemedim. Ama bunu terminal ile ayarlamak mümkün mü? Çünkü GUI ekranında yok? Ayrıca, Fedora veya Bazzite'yi hiç düşünmüyorum bile. Çünkü değerlendirmelerime göre bazı diğer kriterlerime uymuyor.

Grafik arayüzünden de ayarlanabiliyor diye biliyorum.

KDE Plasmanın GUI'ndan düzeltebilmeniz gerek. Ama internette kısa bir araştırma ile sorunun çözümünü bulabileceğinizi düşünüyorum.

Daha çok kararlılığa odaklıyım. O zaman rolling release(Yani süreklü güncellenen) bu dağıtım seçmiyim mi?
Son zamanlarda Pacman ve Arch'a olan destek ve Community'nin büyümesiyle birlikte çoğu sorun Arch'ta kalmadı ama yinede sıkıntı çıkarma ihtimali var. Ben yaklaşık 1.5-2 yıl boyunca Arch Linux kullandım ve diğerleri gibi grub'ta veya farklı bir sistemde sorun yaşamadım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı