Piksel Kayması Sorunu

Lintos

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
25
Yer
Colorado, Colorado Springs
Arkadaşlar neyden kaynaklığını anlamadığım bir sorun ile karşılaştım, şu şekilde bir ekran görüntüsü aldım:

Aynı şekilde bu piksel kaymaları Windows'un kendi tarayıcısında da yaklaşık 1 senedir var. Şimdi aynısı Discord'a olmaya başladı neyden kaynaklandığını anlayamadığım bir şekilde. Bu sorun bazen nadiren oluyordu fakat artık sık sık olmaya başladı, rahatsızlık duymaya başladım.

Ekran kartı sürücüleriniz güncel mi ? Değilse güncelleyin. Zaten güncel versiyondaysa DDU ile silip yeniden kurup deneyin.

DDU Rehberi
Sürücüyü güncellemiştim fakat son güncellemede oyunlarda FPS problemi yaşadığım için DDU ile bir önceki sürüme geri dönmüştüm birdaha güncellemek bu problemi düzeltir mi? Sürücüler güncelken de bu problemler oluyordu çünkü az da olsa.

Ekran kartı driverlarını güncelleyip güncelse arkadaşın dediği gibi DDU ile silip tekrar yüklemek
Monitör ayarlarını resetleyip kontrol etmekte fayda var monitörlerdeki görüntü iyileştime seçenekleri bazen bu şekilde sorunlara sebebiyet verebiliyor. Monitörün orjinal çözünürlügüne ayarlı olmasınıda kontrol edin.

Sorunu cozdunuz mu acaba ayni sorunu yaşıyorum

ben de aynı sorunu yaşıyorum yardımcı olur musunuz, mausu gezdirdiğimde pikselleşme kayboluyor

Dosya Ekleri

• 92791384_2541232166194272_7769356101979471872_o.jpg
    535,2 KB · Görüntüleme: 766
@fanfinifi, @Muhammet POSTALCI Arkadaşlar, o zaman ki sorunum ekran kartıymış. Ekran kartımı değiştirince problem de düzeldi. Tabi ki her böyle piksel kayması sorunu ekran kartıyla alakalı olmayabiliyor. Tavsiyem elinizde farklı bir ekran kartı varsa onu takın, bir de öyle deneyin. Ama bundan önce ekran kartı driverlarını "DDU" programı aracılığı ile silip yeniden kurun, olmaz ise ilk verdiğim tavsiyeyi deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…