Çözüldü Pil ayarlarında yüksek perfonmans seçeneği yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Deniz Gemici

Hectopat
Daha fazla  
Pil ayarlarımda yüksek performans seçeneği yok. Nasıl ekleyebilirim?

1585521500414.png

Çözüm
Alakası yok. Bu ayar sadece işlemcinin çıkabileceği turbo frekansa çıkartıyor. Unlost'un yaptığı ayarların çoğunu önceden yapmıştım, 10 FPS etkiledi. Sistemi kötü olanlar genel olarak zaten sorun yaşıyorlar. 30-40 FPS artışı olacağını hiç düşünmüyorum.
Pile sağ tıklayıp Windows Mobility Center'i seçin. Oradan yüksek performans seçeneğini seçin. Sonra baktığınız yerde yüksek performans çıkacaktır.

Hocam geldi sağ olun peki bu ayar oyunlarda FPS artışına yardımcı olur mu?
H.

Evet, bilerek nihai verdim. Yüksek performans ile genel olarak aynıdır. İşlemcinin Turbo frekansına çıkmaya çalışır. Oyun oynarken sıcaklık değerlerini kontrol et. Çok fazla etkisi olmaz ama stabil çalışır.

Hocam bir de ekran parlaklığı aşırı fazla oldu da ekran parlaklığnı kıssam o moddan çıkmaz değil mi?

Hocam geldi sağ olun peki bu ayar oyunlarda FPS artışına yardımcı olur mu?
Olur diye düşünüyorum. Bende yüksek performansta kullanıyorum laptopumu. Pil ömrüne önem verirsek şarj uzun süre gitsin diye oyunlarda iyi bir performans vermiyecektir laptop. Ancak yüksek performans seçeneğini seçersek laptopun şarjı daha hızlı bitecektir ancak oyunlarda tam performansı almamızı sağlayacaktır. Eğer FPS ni arttırmak istiyorsan Unlostun kanalına FPS arttırma ile ilgibi yeni bir video atmıştı ben o videodaki şeyleri yaptım ve ufakta olsa bi hızlanış gördüm laptopumda istersen sende o videodaki uygulamaları yapabilirsin.

Olur diye düşünüyorum. Bende yüksek performansta kullanıyorum laptopumu. Pil ömrüne önem verirsek şarj uzun süre gitsin diye oyunlarda iyi bir performans vermiyecektir laptop. Ancak yüksek performans seçeneğini seçersek laptopun şarjı daha hızlı bitecektir ancak oyunlarda tam performansı almamızı sağlayacaktır. Eğer FPS'ni arttırmak istiyorsan unlostun kanalına FPS arttırma ile ilgibi yeni bir video atmıştı ben o videodaki şeyleri yaptım ve ufakta olsa bir hızlanış gördüm laptopumda istersen sende o videodaki uygulamaları yapabilirsin.

Bende unlostun Discord sunucusudayım da çoğu kişi şikayettçi oldu bu durumdan FPS daha da düştü diye bende hiç ellemedim en iyisi böyle stabil kalması.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı