Pil döngüsü nasıl sıfırlanır?

tahajpg

Decapat
Daha fazla  
Herkese iyi forumlar. Bugün bir laptop aldım ve daha önce kullanılıp kullanılmadığını vs. kendimce test etmeye başladım. Bilgisayarın iyi çalışıp çalışmadığına bakarken pil döngüsü diye bir şey gördüm ve benim anladığım kadarıyla pil döngüsü bilgisayarın tam şarj olma sayısı. Her neyse ben bu pil döngüsüne CMD'ye yazdığım bir kod üzeriden energy-report.html ile eriştim.

WhatsApp Image 2021-09-14 at 19.02.39.jpeg

Bu pil döngü sayısının sıfırlanabiliyor mu onu merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfırlanabileceğini sanmıyorum.

Kaldı ki şüphelenecek bir durum yok. Bunu nerden anladın dersen, pilin tasarım kapasitesi ile tam dolu kapasitesi aynı. Yani bu da bu pil daha yepyeni demektir. Pili kullandıkça, pil eskidikçe tam dolu kapasitesi yavaş yavaş azalmaya başlar.

Bilgisayarı nereden aldınız?
gpn teknoloji
Sıfırlanabileceğini sanmıyorum.

Kaldı ki şüphelenecek bir durum yok. Bunu nerden anladın dersen, pilin tasarım kapasitesi ile tam dolu kapasitesi aynı. Yani bu da bu pil daha yepyeni demektir. Pili kullandıkça, pil eskidikçe tam dolu kapasitesi yavaş yavaş azalmaya başlar.
hani belki biri 1 hafta kullanmıştır da iade edilmiş ürün falan mı diye kontrol ediyordum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı