Pil döngüsü nedir?

Döngü sayısı 30 ise fazla değil. Pil sağlığı önemli asıl. Bende mesela döngü sayısı 60'a yakın ama pil sağlığım %100.

Pil sağlığına da Aida64 gibi sistem bilgilerini görüntüleyebilen bir programdan bakabilirsiniz.
Yıpranma seviyesi ya da dayanma seviyesi olarak geçiyor bazı programlarda.

Yok hocam, ne kadardır derken kaç gündür veya aydır demek istemiştim:)
Elbet bir süre sonra pil ömrü yavaş yavaş bittiğinden dolayı performans düşüklüğü yaşarsınız.
hocam ben de de lenova idea pad var. hiç sorun yyoktu ama iki üç gündür açar açmaz hemen fan çalışıyor ve şarjı çok çabuk bitiyor, üçlü priz de kullandım hep, ve kpss öğrencisiyim bilgisayardan çalışıyorum sürekli , bilgisayarı alalı 1 yıl oldu tam, döngü sayım 215. sizce ne yapmam gerekiyor çok sıkıntıda kaldım. Bilgisayar sürekli şarda durması gerekiyor diyorlar dığru mudur? arkası açılmıyor ama yine de yeni pil mi almam gerekir ? şarjım %100 den 40 dk içerisinde %50 ye indi şuan bile

Ayni durum benim ideapadimde de vardı. Fanları ve içini temizledim çözüldü. Fanların hemen çalışması biraz kirlendiğinin işareti olabilir gibi. Şarjda kullanmanızda herhengi bir sakınca yok. 215 sürekli bilgisayardan çalışan biri için iyi bile bence. Dilerseniz Lenovo yetkili servis ile iletişime geçip Pil değişimi veya servis talep edebilirsiniz hem temizlerler. Servisler ve Garanti | Lenovo Türkiye Ama önce biraz temizleyip bakmanızı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı