Pil döngüsü nedir?

crexy.ee

Decipat
Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce telefon aldım Samsung A56 bu pil döngüsü ne işe yarıyor anlamadım. Bir de okula gidip geldiğim için sarjı hep 100 yapıyorum. Neredeyse 1 gün götürüyor, bazen takıyorum yoğun kullanırsam.

Screenshot_20251005_190300_Settings.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung'un kendi ayarlar uygulamasında var bu ayar 80 olunca sarj etmeyi durduruyor takılı olsa bile. Şehir efsanesi olsa böyle bir ayar bulunmazdı diye düşünüyorum mutlaka faydası vardır. Onun sebebinin bataryanın uzun kullanımda şişmesinin önüne geçmek diye biliyorum.

Dediğin gibi sarj ederken kullanmamak ve sıcaklıktan korumakta işe yarıyor.
O ayar her telefonda var ama maalesef şehir efsanesi, gerçek hayatta pilini ölümsüz yapmıyor youtubede bununla ilgili testler de var bakabilirsiniz.
Piller akıllılardır ay dur ben %80'den fazla doldum en iyisi şişeyim deyip şişmezler.
Markalar pil güvenliğini de bu %80 şarja bağlayamazlar ek güvenlik katmanları eklerler.
Mesela şarj tam dolmaya başladıkça şarj olma hızı düşer (samsung %90'dan sonra 10W ile şarj eder) neden pil sağlığını korumak ısınmasını azaltmak için çünkü pil direnci artıyor.

Son düzenleme:
Tamamen şehir efsanesi bu bataryanın ömrüne birkaç hafta dışında etki etmiyor zaten bu şekilde de %60'lık şarj ile kullanmış olacak daha sık şarj etme ihtiyacı duyacak.
Pil sağlığını korumak için en mantıklı olan telefon şarj olurken kullanmamak ve sıcaklıktan korumak.

O halde ben 100 yaparım yine bir günü çıkartması için şarjda kullanmam zaten hiç, sıcaklık çok oyun oynayınca bir kere 38 olmuştu o kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı