Çözüldü Pil ne kadar doldurulmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kedi seven at

Centipat
Daha fazla  
Elimde bir mekanizma var ve pili elle doldurulması gerekiyor. Elle dolrurulması gerekiyor derken içinden pilin çıkartılıp doldurulması lazım. Pilin üzerinde değerler hizalarıyla birlikte şu şekilde;
+13300 3.7v 360mAh.
(Uzun bir sayı) 1.33wh
. Bu pili en yüksek kapasitede olacak şekilde doldurmak istiyorum. Elimde 1.3/12v regüle entegreli ayarlanabilir bir güç kaynağı var. Pilin tam dolduğunu multimetreyle hangi ölçümlerle, nasıl anlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırsam bu pil 18650 pil ile şarj voltajları aynı 3.7 v boş, 4.2 v dolu bu pili saglıklı sekide şarj etmek ıstersen TP4056 devresi ile şarj edebilirsin kısa devre korumalı olan modellerını alın.

Geceden taksam sabah kadar sorun olmaz değil mi 4.2'de kalır pili yakmaz.
sakın dırek adaptor ıle 5v verıp şarj etmeyı dusunme 2 ,3 yıl once denedım yangın cıkarıtyordum bu pili tp 4056 dan baska şeyle sarj edemessin edersende sıcaktan patlar hocam

Elinde powerbank devresi varsa onun ile de şarj edebilirsin.

Sanırsam bu pil 18650 pil ile şarj voltajları aynı 3.7 v boş, 4.2 v dolu bu pili saglıklı sekide şarj etmek ıstersen TP4056 devresi ile şarj edebilirsin kısa devre korumalı olan modellerını alın.

sakın dırek adaptor ıle 5v verıp şarj etmeyı dusunme 2 ,3 yıl once denedım yangın cıkarıtyordum bu pili tp 4056 dan baska şeyle sarj edemessin edersende sıcaktan patlar hocam

Elinde powerbank devresi varsa onun ile de şarj edebilirsin.
Pilin üzerinde kendi şarj devresi (şarj kesme devresi) olur genelde ama siz sadece pile sahipseniz direkt olarak şarj etmeyin. @Mikocan'ın da dediği gibi TP 4056 ile korumalı şarj en güvenli yöntem.

Kontrollü Bir şekilde Her 2 dakikada bir pilin sıcaklık degerini kontrol ederek 4.2v da şarj edebilirsin ama bu sakıncalı tavsıyem bir tp4056 alman yada powerbank modulu ıle şarj etmen

Kontrollü Bir şekilde Her 2 dakikada bir pilin sıcaklık degerini kontrol ederek 4.2v da şarj edebilirsin ama bu sakıncalı tavsıyem bir tp4056 alman yada powerbank modulu ıle şarj etmen
sakın pili şarja takıp uyumayın bu cok sakıncalı bır durum bunu tecrube ettım bu ıslemı yaparken cok dıkkatlı olun Li-on piller şakaya gelmez

Technopat Haberler

Geri
Yukarı