Pil sağlığı günlük düşüyor

Kime göre neye göre? Benimki bir ayda %98 oldu. Herkesin kullanımı farklı. Sadece tek örneği baz almamanızı öneririm.

Bir yılda %10 çok yoğun kullanıyorsanız normal.

Yanlış yazmışım :(

Selam, 2 Mayıs tarihinde aldığım telefonumun şu an pil sağlığı %90'a düşmüş (20W adaptör var)
(İlk aldığımda buraya form açarak sormuştum nasıl kullanılmalı nasıl bir kullanım izlenmeli diye %20-%100 arası kullanmalısın demişlerdi %20-%80 diyen de vardı)

Ben şarjımı tam dolduruyordum ilk başlarda bu kadar hızlı düşmüyordu.
Sonradan anladım ki sarjı tam doldurduğum için düşüyormuş.
Ne zaman %100 olsa pil sağlığı direkt olarak düşüyor hatta not bile tuttum :(
Benim takıldığım nokta günlük düşüyor sürekli tam doldurmadığım halde bir kere %100'e kadar dursun düşüyor.

Ne yapmalıyım? Ayrıyeten 2025'e kadar garantisi var. Garanti işleri nasıl olur?

-%100 2 Mayıs da alındı.

-%99 25 Haziran.

-%98 9 Temmuz.

-%97 25 Temmuz.

-%96 4 Ağustos.

-%95 29 Ağustos.

-%94 25 Ekim (buradan sonra anladım tam doldurmamak gerektiğini ama arada şarjda unuttuğum oluyordu alttakiler de hep o sebepten düştü)

-%93 26 Ekim.

-%92 3 Kasım.

-%91 14 Kasım.

-%90 17 Mayıs.

%90 17 Mayıs yanlış yazmışım 17 Kasım yani bugün olacaktı yanlış anlaşılma olmuş.

Kime göre neye göre? Benimki bir ayda %98 oldu. Herkesin kullanımı farklı. Sadece tek örneği baz almamanızı öneririm.

Bir yılda %10 çok yoğun kullanıyorsanız normal.

Katılıyorum. Ben günde 16-18 saat ekran süresi alıyordum. Tabii bunu şarja bağlı ve ekran sürekli açık şekilde alıyordum. Böyle bir kullanıma ne pil, ne de telefon dayanabilir.

Katılıyorum. Ben günde 16-18 saat ekran süresi alıyordum. Tabii bunu şarja bağlı ve ekran sürekli açık şekilde alıyordum. Böyle bir kullanıma ne pil, ne de telefon dayanabilir.

Sanırım benim de yoğun kullanım + hızlı şarjdan dolayı ısınmasından olabilir ama %100 doldurduğumda düşüyor önceden çektiğimde düşmüyor bunu anlamadım bugün yine tam doldursam yine düşecek demek ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım benim de yoğun kullanım + hızlı şarjdan dolayı ısınmasından olabilir ama %100 doldurduğumda düşüyor önceden çektiğimde düşmüyor bunu anlamadım bugün yine tam doldursam yine düşecek demek ki.
Evet öyle bir şeyi bende fark ettim. 80-20 arası daha kabul edilebilir seviyede ilerliyor. ne zaman yüzde 2-3 lere düşsem telefonu kapanacak seviyelere getirsem pil seviyesinde düşüşler yaşadım.

ama sonuç olarak mobilite bir cihaz, her zaman hazırlıklı olamıyoruz. en büyük eksiğini apple watch'ta yaşıyorum. Mesela rutin hayatınızda şarj problem olmuyor ama spontane gelişen bir şeyde eve gitme imkanı olmuyor. haliyle ilgi alaka başka şeylerde olduğundan cihazlar şarj edilemiyor, iphone için çözüm olsa da apple watch için çözüm maalesef ki yok. Series 6 pil sağlığı servis durumunda, yenisini almakla pilini değiştirmek arasında git gel yapıyorum.

Konuyu toparlarsak, yüzde 20nin altında kullanmamak önemli. yüzde 100 şarj etmek zorundayız, o konuya çözüm yok. İphone 15te böyle bir özellik varmış sanırsam pil yüzdesini yüzde 80'e sabitleyebiliyormuşuz manuel olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı