Pil sağlığını korumak için ne yapılmalı?

Çok soğuk veya çok sıcak ortamlardan uzak tut.
Pil kullanım bilgilerinden arka planda çalışan uygulamaları kapatabilirsin.

Sorun şu: Biliyorsanız PC'den yaparsınız fakat yedekleme alınırsa iOS 18'den 17'ye geçince o yedekleme yüklenmez.

Nasıl yapcamı bılmıyorum.

YouTube'dan araştır ya da tanıdığına git fakat her şeyi yeniden yüklemek zorunda kalırsın; uygulamalar, vs fotoğraflar kalıyor galiba.

Ben Agustos'ta ikıncı el olarak iPhone 13 aldım. 97 pil saglığı nedense sımdı 91. neden hızlı dustu? 8 ay kulanmıs bu arada. Ne yapmam lazım koruma icin?

Hiçbir şey yapmana gerek yok. Pillerin hepsinde cip var zaten o korur. Sen istediğin gibi kullan 1000 şarjdan sonra düşmeler hızlanır.

Sana tavsiyem çok üstüne düşme orada tahmini bir değer yazıyor. İlk aldığım dönemler bende senin gibi üstüne düşüp araştırmıştım. Bu konuda bir yorum görmüştüm " ben bu telefonu 20'den aşağı düşürmeyip 80'den yukarı şarj etmeyeceksem %60 bataryasını kullanmak için mi bu kadar para ödedim" şeklindeydi. O yüzden nasıl rahat ediyorsan o şekilde kullan gitsin elbet ömrü bitecek zaten.

Sana tavsiyem çok üstüne düşme orada tahmini bir değer yazıyor. İlk aldığım dönemler bende senin gibi üstüne düşüp araştırmıştım. Bu konuda bir yorum görmüştüm " ben bu telefonu 20'den aşağı düşürmeyip 80'den yukarı şarj etmeyeceksem %60 bataryasını kullanmak için mi bu kadar para ödedim" şeklindeydi. O yüzden nasıl rahat ediyorsan o şekilde kullan gitsin elbet ömrü bitecek zaten.

Aaaynen öyle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı